BIST 10.303
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu şehit aileleriyle iftar yaptı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valiliği’nin, şehit ve gazi yakınları için Valilik Konağı’nda düzenlenlediği iftar yemeğine katıldı.

Abone ol

İftar yemeği öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, “Şehit yakınlarımız bilsinler ki her an, her dakikamız onlarla beraberdir. Onlardan gelecek her talep bizim için bir emir telakki eder.” dedi.

Bakan Davutoğlu, Valilik Konağı bahçesinde iftar öncesi yaptığı konuşmada, şehit ve gazileri şükranla bir kez daha yad etmek için bir arada olduklarını dile getirdi. Şehit yakınları ve gazilere seslenen Davutoğlu, “Yüce aziz şehitlerimizin bıraktığı emanet, uğrunda şehit düştüğü bütün değerler sonuna kadar sahip çıkılması gereken en yüce değerlerdir. Bıraktığınız evlatlar hepimizin evlatlarıdır. Bıraktığınız eşler hepimizin kardeşleridir. Bıraktığınız anneler ve babalar hepimizin anne ve babalarıdır.” diye konuştu.

Türk milletinin tarihe ağırlığını koymuş ve tarihe iz bırakmış bir millet olduğunu dile getiren Davutoğlu, Azerbaycan ziyaretinde şehitlerin kabrini de ziyaret ettiğini dile getirdi. Davutoğlu, şunları söyledi: “Bakü’ye gittiğimde Azerbaycan’ın istiklali için omuz omuza şehit düşmüş yüzlerce şehidimizi ziyaret ettik. Tek tek onların mübarek simgesel mezarlarına çiçek koyduğumda, büyük bir vatan anlayışının hepsine bütün bir coğrafyaya sirayet ettiğini bir kez daha gördük. Halepli vardı, Kudüslü vardı, Bağdatlı, Kerküklü, Filistinli, Saraybosnalı ve çok sayıda Konyalı vardı. Konyalılar orada ne arıyorlardı? Bakü’de hangi uğurda şehit düşmüşlerdi? Ve nihayet acılar içinde kıvranan Halep’in çocukları Bakü’de neyi arıyorlardı? Nasıl o şehitlerimiz Birinci Cihan Harbi’nde aziz vatan topraklarının müdafaası için Çanakkale’de, Yemen’de, Galiçya’da şehit düşmüşlerse bugün büyük bir şükranla minnetle andığımız şehitlerimiz de bu topraklarda öz vatanımızın bekası için şehit düşmüşlerdir. Allah onlardan razı olsun, Allah onların mekanını cennet eylesin.”

Bakan Davutoğlu, iftar yemeğinin ardından programa katılan şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret ederek sohbet etti. Davutoğlu, burada akşam namazını kıldıktan sonra yatsı namazı ve teravih namazını kılmak için Mevlana Türbe Müzesi önündeki Sultan Selim Camii’ne gitti.