BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,87
ALTIN 2.485,75
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu İstanbul'da vasiyetini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul 'da gençlerle buluştu. Davutoğlu seçimlerle ilgili gençlere mesajlar verdi ve vasiyetini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu 7 Haziran 2015 seçim çalışmaları kapsamında gençlerle biraraya geldi ve gençlere vasiyetini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Gençlerle Buluşma" etkinliğine katıldı.

Burada gençlere hitap eden Davutoğlu, "Çok yoğun bir seçim kampanyası içinde sona doğru yaklaşırken, gençlerle buluşmak bana enerji verdi. Şuana kadar 74 vilayetimizde 104 miting tertip ettik; ama bu salona girerken emin olun hiç yorgunluk hissetmedim, hem de sanki kampanya bugün başlıyormuş gibi heyecan duydum. Çünkü nihayet bütün bu çalışmalar sizlere iyi bir gelecek hazırlayabilmek, sizin neslinize bizden daha iyi şartlarda yaşabilecekleri bir ortam temin etmektir. Gençlerle bir araya geldiğimizde aslında geleceği zihnimizde bir kez daha kuruyoruz. Tabi gençlerle bir araya geldiğimizde derken kendimi de gençlerin dışında tutmuyorum. Ben de sizin kadar gencim. Bazen beraber çalıştığımız genç arkadaşlar 'Bu tempoya nasıl dayanıyorsunuz?' diye soruyorlar. Diyorum ki benim ruhum genç, bedenim de ruhuma uyuyor. Hep beraber yürüyoruz" dedi.

İşte o açıklamalar: 

"BİR VASİYET OLARAK SÖYLEYEYİM"

Lise yıllarındaki anılarından bahseden Başbakan Davutoğlu, "Bir vasiyet olarak söyleyeyim. Eğer yurtdışına giderseniz, eğer bir vilayete ziyarete giderseniz. Mutlaka yapmanızı arzu ettiğim şey; orada bir tek şehidimiz varsa, gidin o şehidin huzurunda durun Fatiha okuyun ve tefekkür edin. Çünkü biz eğer bugün sizlerle burada bu toplantıyı yapabiliyorsak, eğer bir seçime yürüyorsak o şehitlerin kanları ve fedakarlıkları üzerinde bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"TEMELSİZ BİR ÇATI İNŞA ETMEK GİBİDİR"

Gençlere tarihten örnekler veren Davutoğlu , "Osmanlı'ya savaş açanların, Osmanlıca'yı yabancı dil gibi görenlerin, Selçuklu'yu anlamayanların cumhuriyeti inşa edeceğiz fikrini öne sürmeleri, temelsiz bir çatı inşa etmek gibidir. Biz tarihi süreklilik içinde Selçuklu'nun, Osmanlı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birbirinin devamı olduğu bir tarihi çizginin takipçileriyiz" ifadesini kullandı.

"GELECEK ASRA YÜRÜYECEĞİZ"

Solandakilere gelecekle ilgili tavsiyelerde de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyet'in 100. yılına giderken, biz ya bütün bir yüzyıl içinde, değişik baskı dönemlerinde karşı karşıya kaldığımız ortamların getirdiği şekilde önemsizleştirileceğiz. Ya da başımızı kaldıracağız, ufkumuza bakacağız. Arkamıza bütün bir tarihi, ufkumuza bütün bir geleceği alacağız. Yanımıza, sağımızı, solumuza bütün bir milleti alacağız ve gelecek asra yürüyeceğiz. İşte bu heyecanda gençlik görmek istiyoruz. Sizi apolitize etmek isteyenler, sizi şu ya da bu şekilde ülke meselelerinin dünya meselelerinin dışına taşırmak isteyen kim olursa olsun onlara karşı çıkın" diye konuştu.

"ÖZGÜVENİNİZ OLSUN"

Gençlerin mutlaka sandığa gidip oy kullanması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Siyasi hayatımda gördüğüm ne vahim tablolardan biri; hala nasıl yaptığını anlamakta bile güçlük çektiğim. 18 yaşını seçilme yaşı olarak gündeme getirdiğimizde, bir MHP milletvekilinin, akademik camiadan da geldiğini iddia eden biri, iki 18 yaşındaki genci sağına soluna alıp 'Bunlar mı ülkeyi yönetecek diye' bizi eleştirmeye kalkmasıydı. Ben de o gün 2 değil 2 milyon genci alıp 'Evet bunlar ülkeyi yönetecek' demek isterdim. Bu aynen Kenan Evren zihniyeti. Bir oradan bir buradan deyip yaşlarını büyütüp gençleri idam sehpasına gönderen zihniyet bu. Önemli olan adalet değil, önemli olan gençlerin yüreğine korku salmak... Arkadaşlar hiçbir şekilde korkmayın. Biz bu ülkede halkın bize verdiği yetkiyi kullanırken tek bir gencin dahi düşüncesi, kıyafeti, inancı, mezhebi, etnik geçmişi dolayısıyla korkmasını istemiyoruz. Özgür olun, özne olun. Özgüveniniz olsun" ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜRLÜK ALANLARINI GENİŞLETTİK"

Gençlerin bütün meselelerine el atacaklarını ve istihdam alanı oluşturacaklarını dile getiren Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

"Son 12 yıl içinde hem özgürlük alanlarını genişlettik, hem de bu istikrar ortamını sağlamlaştırdık. Bakınız 12-13 yıl önce gençler başörtülü diye sınavlara giremiyordu. Bu yasak kalktı. Kat sayı zulmü diye meslek liselerini ayırıp 2. sınıf gençlik muamelesine tabi tutuluyorlardı o zülüm kaktı. Olağanüstü hal vardı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, kaldırıldı. Devlet Güvenlik Mahkemeleri kaldırıldı. Ana dilde eğitim, lehçe hepsi getirildi. Üniversite üzerindeki birçok kısıtlayıcı hükümler kaldırıldı."