BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Sevilay Yükselir HDP'ye mi oy verecek?

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in kişisel Twitter'ından attığı tweetler sonrası bugünkü köşe yazısı da sosyal medyada 'HDP'ye mi oy verecek, davasından döndü mü' şeklinde karşılandı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in kişisel Twitter hesabından iki gün önce attığı tweetler sosyal medyada yeni bir gündem yarattı. İki gün önce HDP'nin seçim sloganı "HDP Meclis'e girmeli" diye tweet atan Yükselir, "Yaşasın halkların kardeşliği" tweetleriyle devam etti ve son oalrak bugünkü köşesinde kendisine gelen 'dönek' şeklindeki eleştirileri cevapladığı bir yazı kaleme  aldı. 

TAKİPÇİLERİ YÜKSELİR'İN HESABININ HACKLENMİŞ OLABİLECEĞİNİ BİLE DÜŞÜNDÜLER

Sosyal medya kullanıcıları Yükselir'in Twitter hesanın hacklenmiş olabileceği yorumlarını yaparken, Sevilay Yükselir söylediklerinin arkasında durarak Sabah gazetesindeki köşesinde tepkilere yönelik "Benim davam" başlıklı kısa bir yazı yazdı. İki davam var diyen Yükselir, Bu iki davayı sattığımı görürseniz her türlü hakareti, küfrü etmekte serbestsiniz demeyi de ihmal etmedi.

YÜKSELİR ELEŞTİRİLERE DAYANAMADI VE İSYAN ETTİ: İNSAF EDİN!

Yükselir'in dünkü tweetlerinin ardından bugünkü yazısı da sosyal medyada 'Yükselir HDP'ye mi oy verecek, davasından döndü mü?' sorularıyla karşılandı. Yükselir de bu söylemler karşılığında 'davasından dönmediğini' ısrarla yineleyerek, 'İNSAF EDİN! HDP barajı geçmeli düşüncemi ilkkez 3 Mart'ta yazdım.Sonra da sık sık tekrarlamıştım.' diye isyan eti.

İşte Yükselir'in yazısı:

Barış için, çözümün devamı için HDP barajı geçmeli!' dedim ya! AK Parti'lilerin bir kısmı 'hain' ilan etti bendenizi. İktidar düşmanları ise 'dönek!'

Bir kısım diyor ki: "Sen davanı sattın!" Öbür kısım ise "Baktın ki gemi su almaya başladı; kaçıyorsun!"
Hiç kimseye yaranmak gibi bir derdim yok! HDP'nin barajı geçmesi konusunda aldığım tavırdan dolayı da son derece memnunum.

Ben barış süreci başlasın diye taşın altına elimi koymuş bir gazeteciyim. Dün, 'İnin dağdan, gelin düz ovada siyaset yapın!' diyenlere nasıl kol kanat gerdiysem bugün de aynı ruhla hareket ediyorum. O çağrıya sahiplikten dönmemeye gayret ediyorum. "Davanı sattın" meselesine gelince.

Sanırım bazıları hâlâ anlamamış benim davamın ne olduğunu! Benim iki davam var arkadaşlar! Birincisi: Memleketin dört bir yanını ahtapot gibi saran Pensilvanyalı imamın örgütünden bu toprakların temizlenmesi. İkincisi ise, bu topraklara binbir güçlükle ekilen o barış tohumlarının çiçek açması!

Bu iki davayı sattığımı görürseniz her türlü hakareti, küfrü etmekte serbestsiniz.

İşte Yükselir'in 2 gün önce attığı tweetler ve bugün gelen tepkilerind evamında paylaştığı tweetler:

seviilay-yukselir-4-haziran-tweet.png
ekran-resmi-2015-06-04-14.21.35.png