BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu ilk kez söyledi! Flaş Ankara açıklaması

TGRT ekranlarında gündeme dair merak edilen başlıkları cevaplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırı hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Abone ol

ANKARA'daki katliam hakkında son bilgileri paylaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu TGRT Haber ekranlarında merak edilen soruları cevapladı.

Olayla ilgili 10 kişinin daha gözaltına alındığı belirten Davutoğlu 'DAEŞ ve PKK arasında çok ciddi bağlantılar var. Birileri Türkiye'de kokteyl terörü oluşturmak istiyor. Saldırıda DAEŞ, PKK ve Paralel yapının bağlantısı var.' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları...

"BU KADAR UCUZ BİR SİYASET OLABİLİR Mİ?''

Olay olmuş, 9 dakika sonra benim tek düşündüğüm hangi hastanede kan var, hangi hasta nereye gidecek. Bizim düşündüğümüz buydu. Bir an bile AK Parti bundan ne kazanır ne kaybeder diye düşünmedik. Ama aynı anda Demirtaş'ın tek düşündüğü ranttı. O gün 128 kişi dediler daha sonra özür dilediler. Bu kadar ucuz bir siyaset olabilir mi? Kendisi teröre verdiği destek dolayısıyla halka nasıl hesap vereceğini düşünmeli. Bu geri adımlar tamamen halkı aldatmaya yönelik. Katil devlet dedikten sonra on binlerce kişi sokağa dökülseydi eski söylemini devam ettirirdi. Ama halkımız bu provakasyona gelmedi.

YAYIN YASAĞI KAPSAMI NEDEN GENİŞ TUTULDU?

Bu mahkeme kararı, soruşturmayı yargı yürütüyor. Bizim tarafımızdan getirilmiş bir sınır yok. Bombacıların büyük bir kısmı Türkiye'de değil. İsimler zikredilince onları yakalamak mümkün mü? Medyanın sorumluluk bilinci içinde bulunması lazım. Bugün bile bir sürü gazetede bilgiler veriliyor isimler paylaşılıyor.

Saldırıda DAEŞ,PKK ve Paralel yapının bağlantısı var.

 GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİ PKK'LI MI?

PKK'lı olanlarda var IŞİD'li olanlarda. Türkiye'de DEAŞ, PKK ile iş birliği yapıyor anlamına gelmesede PKK ve DEAŞ Haseke’de bir toplantıda ÖSO’ya karşı ortak bir anlaşma yaptılar. DAEŞ VE PKK arasında çok ciddi bağlantılar var. Birileri Türkiye'de kokteyl terörü oluşturmak istiyor. Saldırıda DAEŞ,PKK ve Paralel yapının bağlantısı var.

"BAHÇELİ ÜLKEYİ YÖNETMEKTEN KORKTUĞU İÇİN..."

Sayın Bahçeli zafiyet var diyor. Gelseydi de zafiyet olmasaydı. Gelseydi güvenlik toplantılarına katılsaydı. Bakın sayın Türkeş toplantılarımıza katılıyor.Gelselerdi hep beraber yönetirdik bu ülkeyi. Kendileri gelmedi biz diğer arkadaşları da çağırdık onlara izin verseydi. Bu ucuz kahramanlıktır. Sayın bahçeli ülkeyi yönetmekten korktuğu için her şeye hayır dedi. Siyaset ülke için vardır.

PATLAMA SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLER Mİ?

Diyarbakır'da 7 Haziran öncesi yapılan bombalama sonuçları etkilmiştir. Bunu herkes biliyor. Biz şimdiye kadar HDP'nin meşrutiyetini tartışmadım. Halkın seçtiği herkese saygımız vardır. Onlar daha sonradan terör örgütüne verdikleri destekle meşrutiyetlerini kaybettiler. Bu eylem AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını engellemek için yapılan bir eylem. Türkiye olağanüstü şartlarda seçime gidiyor görüntüsü verilsin istiyorlar.

Bu eylem AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını engellemek için yapılan bir eylem.

 GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR MIYDI?

Birinden şüphelenseniz de kanıt olmayınca üç gün sonra savcı bırakılıyor. Takip edemediğiniz durumlar oluyor bu da öyle bir durum. Çünkü şüphelilerin hepsi Türkiye dışında. Sınır ötesinde bunlar, olanlar Türkiye'de takip ediliyor. Kaç tanesi kanlı eylem hazırlığında yakalandı. Türkiye'de olsalar takip edilirlerdi. Ben eylem yapmadan yakalanmaz demedim. Bizim uymak zorunda olduğumuz kurallar var. Gözaltına aldığınız kişiler neden bırakılıyor diyor. Burada kararları yargı verir. Burası bir hukuk devletidir.

"NEW YORK TIMES'IN İFADELERİ MALESEF DOĞRU"

Malesef doğru bir gözlem. O kadar üzülüyorum ki. Dağlıca saldırısı olduğunda ben Hollanda maçındaydım. Ertesi gün Dağlıca'ya ağlıyacaklarına beni eleştirmeye başladılar. Buradan tekrar çağrı yapıyorum.

DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞÜR MÜSÜNÜZ?

Demirtaş 'hata ettim' derse görüşmeyi düşünürüm. Ama Başbakan'a sen katilsin kelepçeleneceksin diyen biriyle görüşmenin zemini olur mu? Belirli zemin oluşursa biz acıda da sevinçte de birlikte olmaya açık olmamız lazım. Siyasi liderlere çağrıda bulunuyorum gelin bir araya gelelim. Demirtaş'ın tutumunu netleştirmesi lazım. Eğer böyle bir iddiası varsa bir katille oturamaz. Burada siyasi liderlerin diline hakim olması gerekir.

1 KASIM SONUÇLARI

Terör başlayınca seçimden başka bir gündem getirdiler. Bu saldırılarla seçimi karartmaya çalışıyorlar.  Biz de cumartesiden bu yana herhangi bir seçim gündemini zihnimize getirmiyoruz. Şu anda biz cenaze eviyiz, bu cenaze evi Demirtaş'ın evi değil. Hepimizin sukünetle Türkiye'nin kendi gündemine dönmesi için elimizden geleni yapmamız lazım. 1 Kasım'da herkes üzerinde tartışma yaratmayacak bir seçim ortamında çalışması lazım.

SON SEÇİM ANKETLERİ

Herhangi bir anket çalıştırması yaptırmadım ve anket üzerinde durmadım. Bu bombaların acısı tazeyken anket düşünmedik. Önümüzdeki dönemde seçim gündemimize tekrar dönmemiz lazım. En son seçim anketlerine göre Ak Parti % 45-46 yükseşil bandında. CHP'de biraz yükseliş trendi var. MHP ve HDP'de düşme trendi görünüyor.

SCHENGEN AÇIKLAMASI

Kesinlikle Schengen konusunda adım atılmadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize olmadan Avrupa’ya seyahat hakkı tanınmadan geri kabul anlaşmasını imzalamayız. Bunu Suriye krizi daha olmadan söyledik.

Ve şimdi bu anlamda da Schengen sistemine dahil olmakla geri kabul birlikte olacak.

MİLLİ MAÇ YORUMU

Konya mübarek bir beldedir. Gelene ikramda bulunur. Bizimkilere galibiyet ikramında, Hollanda ve İzlandalılara da gol ikramında bulundular.
Gerçekten çok mutlu etti bizi milli takım. Ankara’daki bombalama nedeniyle bu mutluluğu yaşayamadık yoksa Konya’da olacaktım.
Fatih Hoca ile çek maçından sonra konuştuğumuzda Konya’da görüşürüz filan demişti ama nasip olmadı. Bu anlamda milli takımımıza bir teşekkür borcumuz var.