BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  GÜNCEL

Kız kaçıran Trabzonlu imama Hakkari'de süper düğün

Trabzonlu imam ailesinin evlenmesine vermediği kızı görev yaptığı Hakkari'nin Durankaya beldesine kaçırdı. Köylüler gelin ve damada unutamayacakları bir düğün hazırladı.

Abone ol

TRABZON'dan Hakkari'ye atanan 25 yaşındaki imam Osman Çukur, memleketinde gönlünü kaptırdığı 25 yaşındaki Semra Kazancı ile evlenmesine kızın ailesi karşı çıkınca, sevdiğini Görev yaptığı Hakkari'nin Durankaya Beldesi'ne kaçırdı.

İmam Osman Çukur ve sevdiği kız için için köylüler, Hakkari geleneklerine göre unutamayacakları bir düğün yaparak çifti evlendirdi. Trabzon'un Arsin ilçesi'nde yaşayan ve 4 ay önce ilk görev yeri olarak Hakkari'nin Durankaya Beldesi Bağlarbaşı Mahalllesi amisine atanan imam Osman Çukur, memleketindeyken Trabzon'un Yomra ilçesi'nde oturan Semra Kazancı'ya gönlünü kaptırdı. Çukur, evlenmek için sevdiği kızı ailesinden istedi. Ancak ailenin bu evliliğe karşı çıkması üzerine imam Çukur, sevdiği Semra Kazancı'yla birlikte kaçmaya karar verdi. Bir hafta önce sevdiği kızı görev yaptığı Hakkari'nin Durankaya Beldesine getiren imam Çukur için görev yaptığı mahallede yaşayanlar hemen düğün hazırlıklarına başladı.

trabzonlu imam damat

ALTIN VE PARA TAKILDI

Beldenin Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki okul bahçesinde yapılan düğün törenine Hakkari Müftüsü Faysal Geylani, Müftülük çalışanları, damadın babası İsmail Çukur, abisi Cihan Çukur, gelinin dedesi Ali Şemal Kazancı ve köylüler katıldı. Düğün, Hakkari geleneklerine göre yapıldı. Sağdıçlığını Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Yaşar'ın yaptığı düğüne katılanlar damada toplam 15 bin TL, geline ise 3 tam Cumhuriyet altını, 3 yarım altın ve 4 çeyrek altın taktı.

hakkari dügün

DAMAT; BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK İSTEDİ

Gelin Semra Kazancı ile birlikte Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek büyük mutluluk yaşayan damat Çukur, barış, huzur ve mutluluk istediğini söyledi. Çukur şöyle konuştu:

"4 aydır Durankaya Beldesi'nde görev yapıyorum. Hiçbir şey sandığınız gibi değil. Çok iyi karşıladılar. Buradaki herkes bana annelik ve babalık yaptı. Annem ve babamı aratmadılar. Hiçbir şey anlatıldığı gibi değil. Buraya gelip burada yaşamalarını gerçekten çok istiyorum. Ben yaşadım ve gördüm. Kötü bir şey yok. Huzur var, insanlık var, mutluluk var. Ben de düğünümü burda yapmak istedim. Köylüler sağ olsun yardımcı oldular. Buranın usulüne göre bir düğün yaptık. Gerçekten çok mutluyum. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Müftümüz de düğünüme katıldı. Çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra barış, huzur ve mutluluk istiyorum."

hakkaride trabzonlu imam

MÜFTÜ: ÇOK GÜZEL EV SAHİPLİĞİ

Düğün törenine katılan Hakkari il Müftüsü Faysal Geylani ise, Durankaya Beldesi'nde böyle bir düğünün yapılmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek şöyle dedi: "Durankayalılar çok güzel bir ev sahipliği yapmış. İmamlarına sahip çıkmış. Damat ve gelin Trabzonlu olmasına rağmen düğünlerini burada yaptılar. Bundan sonra biz rahatlıkla buraya imamlarımızı göndereceğiz. Bu millet bin yıl iç içe yaşamış et kemik gibiler. Durankaya halkamızın hocamıza gösterdiği bu ilgi bunun en güzel örneğidir. Bu birliktelik inşallah devam edecek."

hakkaride trabzonlu imama düğün

Düğüne katılan gelin ve damadın yakınları ise, düğünde kendilerine ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, "Burada yaşayanlar çok değerli insanlar. Bizi çok iyi karşıladılar, anlatıldığı gibi değil. Kürt, Türk, Çerkez ve Arap halkları arasında hep bir ayrım gösteriliyor. Aslında böyle bir durum yok" diye konuştu