BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  GÜNCEL

Esrarengiz tweet atanlardan biri daha yakalandı

Ankara patlamasından 9 saat önce twitterda bombalı eylemin olacağını yazan kişilerden biri Eskişehir'de yakalandı.

Abone ol

Ankara'da terör saldırısının yapıldığı günün önceki gecesinde, Pir Ozan Abdal hesabından patlamanın olacağına yönelik tweet attığı öne sürülen kişilerden biri Eskişehir’de yakalandı.

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' konulu yürüyüş öncesinde düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmış ve eylemin yapılacağını iki Twitter kullanıcısının önceden duyurduğu iddia edilmişti.

 PİR OZAN ABDAL KİM ÇIKTI?

Dün DrBereday isimli hesabın kullanıcıları twitterın verdiği IP ile bulunmuş ve gözaltına alınmıştı. Bugün ise Pir Ozan Abdal takma ismiyle yazan hesabın gerçek sahibi bulundu.

Polis tarafından 'Pir Ozan Abdal (@AnotolyTodorov)' isimli hesabı kullanan kişinin Eskişehir’de yaşadığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, kullanıcının öğrenci Ozan S. (23) olduğunu  belirledi.

Ozan S., kısa süre içerisinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından yakalanarak, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerine teslim edildi.

"BÜYÜK BİR KATLİAM OLABİLİR"
Patlamadan önceki gece Twitter'da Pir Ozan Abdal (@AnotolyTodorov) isimli hesaptan yapılan paylaşımda, "En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bi bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi çılara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bi saldırının ihtimalini arttırıyor" ifadelerine yer verildi.

"YARIN ORADA ÖLÜRSEM..."
Hesaptan ayrıca, "Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirne'den Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde bir veda mesajı da yayınlandı.