BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Davutoğlu AK Parti'nin son oy oranını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 genel seçimleri için yapılan anketlerin sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, son anketlere göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 48 ile 52 bandı arasında olduğunu açıkladı.

Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarının ortak canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı.

AK PARTİ'NİN BAŞARISI HEYECAN YARATTI

Mısır'da Müslüman Kardeşler Örgütü'ne (İhvan) yönelik baskılar ve İslam dininin IŞİD adlı terör örgütünün kanlı eylemleriyle özdeşleştirilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Davutoğlu, "AK Parti'nin elde ettiği başarı Ortadoğu halkları üzerinde büyük bir heyecan yarattı. Arap baharında da Kahire'de olsun, Tunus'ta olsun, Libya'da olsun elde edilen AK Parti'nin sağladığı başarı benzeri bir başarı" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Ortadoğu halkları arasında yarattığı heyecanın kendileri için önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

"İnsanoğlunun bedeni dürtüleri dışında insanı farklı kılan en önemli hususiyeti ve Allahu Teala'nın ona kendisinden bir şey gibi zerk ettiği bir husus yani birçok Esmaül Hüsna'nın insanda tecelli etmesi gibi hususlardan bir tanesi bilinme, tanınma arzusudur. Bilinmek tanınmak kibire gitmediği zaman insani bir husustur. İnsanoğlunun vakar sahibi olması bu sebeple. 'Ben varım, tarihin bir parçasıyım, özneyim' demek ister. İnsan nesneleşmeyi arzu etmez."

SEÇİMLERE KONYA'DAN GİRECEĞİM

Davutoğlu, genel seçime ilişkin bir soruya karşılık, seçime kesinlikle Konya'dan gireceğini, buna karşılık tüm milleti temsil edeceğini vurguladı.

Davutoğlu, sözlerini söyle sürdürdü:

 "Seçildikten sonra herkes Türkiye milletvekilidir. Konya'dan seçilirsiniz ancak seçildiğiniz andan itibaren bütün bir milleti temsil edersiniz. Bu bakımdan hiçbir vilayetin diğerinden farkı yok. Tabii ki ben Konya'dan gireceğim onda hiç şüphe yok, yalnız gelecek dönemle ilgili olarak 2019'da şayet Allah ömür verir yine buralarda olursak bazı vilayetlere meydan okuyucu olacağım. 'Büyükşehir belediyelerinden hangisi Konya'yı geçerse 2019'da ondan girebilirim' diyorum.  Hem Konyalıları teşvik ediyorum, onlara güvenimi yansıtıyorum hem de diğerlerini hayırda yarışa davet ediyorum, hayırlısı bakalım."

ANKETLERDE YÜZDE 48 İLE YÜZDE 52 ARASINDAKİ BİR BANTTAYIZ

AK Parti'nin yaptırdığı seçim anketlerine ilişkin soruya verdiği yanıtta Davutoğu, şu ana kadar 5 ay içinde düzenli olarak her ay, çalışmaları nedeniyle güvendikleri iki-üç anket şirketinin yaptığı çalışmalarda yüzde 48,5'in altını görmediklerini söyledi.

Davutoğlu, "Birçok ankette yüzde 51,5'e kadar çıktığımız oldu. Yüzde 48 ile yüzde 52 arasındaki bir banttayız. Son gelen anketler yüzde 49,5, yüzde 50'yi görüyor. Ama yetmez bizim için bugün AK Parti'li olan vardır, bir de yarın AK Parti'li olacak olan. İnşallah yüzde 50'yi aşar. Bütün vatandaşlarımızın kalbine girene kadar uğraşacağız" değerlendirmesinde bulundu.