BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  POLİTİKA

Davos Demireli fena korkuttu

Davos'ta yaşananlar Demirel'in gözünü korkuttu. Tecrübeli siyasetçi Erdoğan'ın çıkışı sonrası neler olabileceğini söyledi.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Davos'ta yaşanalardan ürktü. Hadisenin Türkiye'ye bir takım faturalar çıkarabileceğini söyleyen Demirel, Peres'i açık eleştirmekten kaçındı.

Demirel, Moldova Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal ve beraberindeki heyetle Güniz Sokak'taki evinde görüştü. Demirel görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

UMALIM TÜRKİYE'NİN ZARARINA OLMASIN

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, “Uluslararası meselelerde birtakım faturalar çıkar. Bu faturaların nerede, ne zaman, nasıl çıktığının çok farkına varamazsınız. Umalım ki, böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın” dedi.

"DÜNYA DA KİM OLUYOR DİYEMEYİZ"

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Demirel, Davos'taki Gazze oturumunda yaşanan gerginlikle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

“Bu çeşit olaylar, uluslararası toplantılarda olmaz, pek rastlanmaz. Keşke böyle bir olay hiç olmasaydı. Yaptığımız şey, bizim hoşumuza gidebilir, gitmez. Dünyayla beraber yaşayacağız. Hadiselere dünyanın nasıl baktığına da önem vermemiz lazım. 'Dünya da kim oluyor?' diyemeyiz. Bu hadisede dünya da Türkiye de ikiye bölünmüştür. 

[PAGE]

OLMAMIŞ SAYILSIN

Diplomasi devamlılık ister, kesintiyi kaldırmaz. Diplomasi, kavga etmemek için vardır. Hadiseleri, diplomasiyle çözmeye oturduğunuz zaman sabır ister. Uluslararası meselelerde birtakım faturalar çıkar. Bu faturaların nerede, ne zaman, nasıl çıktığının çok farkına varamazsınız. Umalım ki, böyle bir hadise Türkiye'nin zararına olmasın. Bu çeşit meseleleri olmamış saymak mümkün değildir. Umalım ki olmamış sayılsın.”

BÜTÜN HADİSEYİ BEĞENMİYORUM

“İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in tavrını nasıl bulduğu” sorusuna da Demirel, “Ben bütün hadiseyi beğenmiyorum. Davos'ta bir Gazze toplantısı yapmak ve buna Türkiye ve İsrail'i oturtmak yanlıştır. Çünkü tarafların tavırları bellidir. Bu toplantı adeta hadise çıkarmak için yapılmıştır” diye yanıtladı. Demirel, “olayın sonuçlarını ortadan kaldırmak için soğukkanlı düşünmek gerektiğini” de söyledi.