BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.387,41
HABER /  DÜNYA

Suriye halkından teşekkür

Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki oturumda sergilediği tutum, Suriye halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Abone ol

Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği önünde toplanan Suriyeliler, sloganlar atarak Türkiye'ye ve Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiler.

Suriyeli sanatçı, oyuncu ve gazetecilerden oluşan grubu temsilen küçük bir grup, Şam Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik'e çiçek verdi.

Çevik'e çiçek sunan Suriyeli tiyatro oyuncusu Faiza Şaviş, Türkiye ve Suriye işbirliğinin çok üst düzeyde devam ettiğini belirterek, iki ülkenin ortak tarihine vurgu yaptı. Şaviş, "iki ülkenin sıkıntılı günlerde birbirine destek olması gerektiğini ve Gazze saldırılarının ardından iki ülkenin ortak dost ve düşmanlarının belli olduğunu" söyledi.

Şaviş, Suriyeli sanatçılar, gazeteciler ve oyuncular adına Davos'taki tavrından dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiklerini belirtti.

Büyükelçi Çevik ise Şaviş'e, iki ülkenin ortak tarihine yaptığı vurgu nedeniyle teşekkür ederek, "Türkiye Arap halkının birliği için gereken her türlü katkıyı yapmaya devam edecektir" dedi.

Suriye'nin Filistinli göçmenlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Çevik, Türk halkının Gazze halkının acılarını paylaştığını belirtti.

Suriyeli oyuncu Ramiz Alasvad da "Türk Büyükelçiliğine çiçekler koyarak, teşekkürlerimizi bildirmek istedik" dedi.

Usama Hariri ise "Erdoğan'ın tavrını televizyondan izlediğinde, hiçbir diplomatik girişimin onu inandığından vazgeçiremeyeceğini düşündüm" diye konuştu.

Büyükelçiliğin kapısına çiçekler bırakan grup daha sonra dağıldı.