BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  MEDYA

Darbe yapıp Erdoğan'ı devirseydi...

Engin Ardıç, muhalefet partilerinin neden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kızgın olduğunu yazdı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, darbe yapmdığı için muhalafetin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e tepki gösterdiğini iddia etti.

Şah Fırat operasyonu konuşulmaya devam ediyor. Muhalefet partileri hükümeti vatan toprağını terketmekle suçluyor. Eleştirilerin odağında askerin başındaki isim Necdet Özel de var.

Peki muhalefet Özel'e neden tepkili? Süleyman Şah türbesinin taşınmasıyla ilgili tartışmalara katılan Engin Ardıç, "Paşaya kızmalaranın nedeni başka" başlıklı yazısında esas nedeni böyle açıklıyor:

DELİKANLI GİBİ AÇIK SÖYLEYİN

"Osmanlı'dan nefret eden, Osmanlı'yı reddeden anlı şanlı cumhuriyet, Osmanlı devletinin kurucusunun babasının babası (dış kapının mandalı) olduğu rivayet edilen bir zat hakkında nasıl bu kadar hassastır?
İşte tam sırasıdır, zayıf Çipras hükümetinden de, yeni devletimizin kurucusu Atatürk'ün dedesi, Ali Rıza Efendi'nin babası Hafız Ahmet Efendi'nin hesabını soralım, mezarını aratalım, iki buçuk metreye bir buçuk metrelik o toprak parçasına şanlı bayrağımızı dikelim! Alın size hamaset olsun.
Çok daha basit bir soru da sorabiliriz: Sınır çizilirken niçin "Süleyman Şah türbesini" de içine alacak bir düzenleme yapılmamış, türbe açıkta bırakılmıştır?
Yoksa "Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları yanlış çizilmiştir" diyenlerin söylemek istedikleri şeylerden biri de bu mudur?
Türbe niçin vakitlice Türkiye'ye taşınıp Süleyman Şah "sağlam" bir yere, en akla yakın ve sembolik çözüm olarak sözgelimi Bursa'ya gömülmemiştir?
Muhalefete de bir laf sokup bitirelim: Tek karış vatan toprağından geri çekilmenin hesabını soracaksanız, sıkıysa Eskişehir ve Kütahya'yı Yunan ordusuna bırakıp Sakarya nehrine kadar çekilmenin hesabını sorunuz, eh artık kimden soracaksanız!
O zaman meclis içinde yöneltilen eleştirilere karşı "askerlik ilminin icabatını yerine getirdik" denilmişti. Bugün de yapılan bundan ibarettir.
Haa, niçin darbe yapıp Erdoğan'ı devirmiyor diye Necdet Paşa'ya gıcığınız varsa onu da delikanlı gibi açık söyleyin!"