BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Darbe planını 1 yıl önce yazdı

Komutanın olduğu iddia edilen günlükte Sarıkız adlı darbe planı vardı. Hasan Cemal bu planı bir yıl önce yazmıştı.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın gündeme getirdiği Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu ileri sürülen günlüğü ortalığı karıştırdı.

Buna göre, Ankara'da bir tarihte Erdoğan'ın Çankaya yolunun kesilmesini öngören bir eylem planı hazırlanmış. Adına da Sarıkız Operasyonu verilmiş.

Oysa bu planın ayak seslerini Milliyet yazarı Hasaüm Cemal 1 yıl önce duyurmuştu. Erdoğan'ın yolunun kesilmesi için hazırlanan bu planın genel hatlarını Milliyet yazarı Hasan Cemal 23 Mayıs 2006 tarihinde başlıklı yazısı ile köşeşinde yazmıştı.

Bu başlığı ve haberi o zaman nasıl yazdığının hikayesini yazar, bugünkü köşesinde yazdı. Cemal, Erdoğan'ın Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde Dünya Ekonomik Forumu'nun Ortadoğu toplantısını izliyordu. AK Parti kurmayları ile Köşk ve genel seçimleri konuşulurken Sarıkız kelimesi yazarın kulağına fısıldandı. Cemal o günü şöyle anlattı: 

"Bu sohbetler sırasında, Erdoğan'ın Çankaya yolunu kesmek ya da Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde tek seçici olmasını önlemek için ne gibi düzenlemeler akla gelebilir sorusu tartışılırken kulağıma iki sözcük çalınmıştı: Sarıkız Operasyonu!

Ben buna bir de derin komplo ekini yapmıştım. Ve bu köşede, yukarıdaki Şarm El Şeyh sohbetlerimizi özetleyen, 23 Mayıs 2006 tarihli yazımın başlığı şöyleydi: "Sarıkız Operasyonu, derin komplo!"