BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan ilginç iddialar

CHP lideri Baykal'ın hedefinde Erdoğan vardı. Baykal belediye paralarının yandaşlara aktarıldığını iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ve daha sonra makamında kabul ettiği gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın belediye başkanlığı sırasında, dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır'ın 9 Nisan 1999'da Başbakan Bülent Ecevit'e "çok gizli" ibareli bir yazı gönderdiğini kaydeden Baykal, o yazıda şu ifadelerin yer aldığını öne sürdü:

Her ay 3 - 4 trilyon
"Her ay 3-4 trilyon liraya yakın paranın, Fazilet Partisi'ne yakın firmalar tarafından Vakıfbank'taki havuz hesaplarına ve oradan da partiye ve Erdoğan'a aktarıldığı... Akit, Yeni Şafak ve Kanal 7'ye devamlı kaynak aktarıldığı... Büyük miktarlarda naylon fatura keserek karşılıksız trilyonlarca lirayı parti ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın mutemet (güvenilir) şahıslarına verdiği duyumları alınmıştır..."

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemide, belediyenin paralarını Vakıfbank Valide Sultan Şubesi'ne yatırdığını ve bankanın o dönemki şube müdürünün şimdi Başbakanlık'ta örtülü ödeneğin başına getirildiğini iddia etti. Baykal, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığı'da yapan bu kişinin, sahte diploma düzenlemekten 2 yıl ceza aldığını söyledi.