BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

'Darbe gecesi kaybolan 2 asker diri diri gömüldü' iddiasına soruşturma

Sosyal medyada darbe gecesi kaybolan iki askerin diri diri gömülmüş olarak bulundukları haberleri yayıldı. Ankara Başsavcılığı iddiayı yalanlarken, algı oluşturmaya yönelik bu tarz asılsız haberi yapanlar ve paylaşanlar hakkında soruşturma başlattı.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, "Darbe gecesi kaybolan 2 asker bulundu! Diri diri gömülmüşler” başlığı ile sosyal medyada yapılan paylaşımların gerçekle hiçbir alakasının bulunmadığını açıkladı. Başsavcılık, algı oluşturmaya yönelik bu tarz asılsız haberi yapanlar ve paylaşanlar hakkında re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İŞTE BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Bir kısım internet haber sitelerinde ve sosyal medya paylaşımlarında 'Darbe gecesi kaybolan 2 asker bulundu! Diri diri gömülmüşler' başlığı altında Şanlıurfa ilinde 3 yıl öncesine ait başka bir adli olayla ilgili fotoğrafları da kullanmak suretiyle yapılan haberlerin gerçekle hiçbir alakasının bulunmadığı, tamamen algı oluşturmaya yönelik bu tarz asılsız haberi yapanlar ve paylaşanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatıldığı hususu kamuoyunun bilgilerine duyurulur" denildi.