BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Danıştayda Bulgar parmağı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Danıştay saldırısıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Abone ol

Danıştay baskınının yurtdışı bağlantısına dikkat çeken Yazıcıoğlu, star"a özel açıklamalar yaptı: Saldırıda Bulgar izi var. Bunun ucu Vatikan"a kadar gider. Tetiği taşeronlar çeker ama parayı hep müteahhitler kazanır

DANIŞTAY saldırısına ilişkin soruşturma sürerken Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, çarpıcı bir iddiada bulundu. Olayın Bulgaristan bağlantısının araştırılmasını isteyen Yazıcıoğlu, uluslararası istihbarat örgütlerine dikkat çekti. Yazıcıoğlu, daha önce de Danıştay saldırganı Alparslan Arslan"ın Bulgaristan göçmeni olan bir zatın yanına sık sık gidip geldiğini açıklamıştı. star"a özel açıklamalarda bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, "Aynı zat mı yoksa bu zatın dizinin dibinde olan birileri mi? Ona bakmak lazım. Bu da bir taşeron olabilir" ifadesini kullandı.

Avukat Arslan"ı Ağca"ya benzetti

Saldırı ile Papa suikastı arasındaki benzerliğe dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Ağca olayındaki gibi karışık bir olay. Olayın arkasını takip edelim" diye konuştu. Çetin Emeç"ten, Uğur Mumcu"ya, Abdi İpekçi"den Ahmet Taner Kışlalı"ya, Danıştay saldırısı da dahil tüm cinayetlerin dış kaynaklı yönlendirme olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu "Ekranda kim görünürse görünsün beni tatmin etmiyor" dedi.

Parayı müteahhitler kazanır

Yazıcıoğlu şöyle devam etti: Tetiği çeken önemli ama daha önemlisi tetiği çektirenlerdir. Bir işi taşeronlar yapar parayı müteahhitler kazanır. Saldırıda Bulgar izi var. Bunun ucu Vatikan"a kadar gider. Gelişmeler beni doğruluyor. Arslan"ın Bulgaristan göçmeni olduğu belirtilen sözde şeyh olarak gösterilen biriyle de teması olmuş. Bu ilişkiler sırasında baygınlık geçirdiği belirtilmekte. Burada uluslararası istihbarat operasyonu kokusu geliyor. "Bu tarafı da takip edilsin. Önümüzdeki günlerde bu olayla ilgili yeni şeylerle karşılaşacağız" dedim.

Haber: Filiz Güler
Kaynak.