BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kıbrısa müstehcen fıkra

İzmir'de 'Yavru vatan Kıbrıs gerçeği' konulu panele, müstehcen bir fıkra damgasını vurdu.

Abone ol

İzmir'de Cumhuriyet Okurları (CUMOK) tarafından düzenlenen, KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın da konuşmacı olarak katıldığı 'Yavru vatan Kıbrıs gerçeği' konulu panele, müstehcen bir fıkra damgasını vurdu.

CUMOK'un Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Yavru vatan Kıbrıs gerçeği" konulu panele KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Tülay Özüerman ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz soysal katıldı.

18 yaşından küçükler salondan çıksın
Panelin açılış konuşmasını yapan CUMOK İl Temsilcisi 43 yaşındaki Demet Günoğlu, 18 yaşının altındakilerin salon dışına çıkması uyarısında bulunarak müstehcen bir fıkra anlattı. Günoğlu, "Ölüm döşeğinde olan bir ağa, mal varlığını 3 oğluna paylaştırır, birine dağları tepeleri, diğerine ekili arazileri, 3'üncüsüne de ormanları bırakır. O sırada ağanın i...si gelir ve 'Ağam bana ne vereceksiniz?' der. Ağa da ona, 'sana bir şey yok.

Sen beni gömeceksin. Sonra da gelene vereceksin, gidene vereceksin. Soran olursa, bu ağanın hayratı diyeceksin.' Kıbrıs ağanın hayratı değildir" dedi. Günoğlu'nun fıkrasına yüzlerce dinleyici kahkahalarla güldü. İzmir'de bir dergi çıkaran ve Hacettepe Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alarak ODTÜ'de aynı dalda yüksek lisans yapan Günoğlu, panelden sonra gazetecilere, "Son 3,5 yıldır bu iktidar döneminde yaşanılanları bu fıkra özetliyor. Her sorunu 'ver kurtul' mantığıyla çözmek doğru değil. Kıbrıs ağanın hayratı değil. Denktaş'ın ve dinleyicilerin yüzündeki kahkahayla da olumlu tepki aldım" dedi.

Haber: Elif Demir
Kaynak: www.vatanim.com.tr