BIST 10.103
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.413,56
HABER /  GÜNCEL

Danıştay saldırısında acı yüzleşme!

Danıştay'da bir kişinin ölümüne neden olan Ergenekon sanığı Alparslan Aslan ile mağdurlar 5 yıl aradan sonra yüz yüze gelecek

Abone ol

Danıştay saldırısının mağdurları eski Danıştay Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayfer Özdemir, Ayla Gönenç ve Ahmet Çobanoğlu'nun davaya müdahillik talepleri kabul edildi.

Saldırıdan 5 yıl sonra tetikçi Alparslan Arslan ve mağdurlar aynı duruşma salonunda olacak.

17 Mayıs 2006'da avukat Alparslan Arslan, rutin toplantılarını yapan Danıştay 2. Daire üyelerine kurşun yağdırmış, saldırıda üye Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti. Danıştay'ı türban kararı sebebiyle bastığını savunan katil Arslan, Ankara 11. Ağır Ceza'da yargılandı ancak mağdurlarla hiç yüzleştirilmedi.

Yargıtay'ın Danıştay davasını Ergenekon'la birleştirmesinin ardından kanlı baskının arka planı da aydınlanmaya başladı. Daha önce davaya kimlik tespiti için bile çağrılmayan olayın mağdurları 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Mahkeme heyeti, Danıştay saldırısının mağdurları eski Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Ayfer Özdemir, Ayla Gönenç ve Ahmet Çobanoğlu'nun davaya katılma taleplerinin de, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle kabulüne karar verdi.

Bu gelişme sonrası 5 yıl aradan sonra olayın tanıkları ile saldırgan ilk kez karşı karşıya gelmiş olacak.