BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'a 1 milyon dolar incelemesi

Futbol Federasyonu teşvik primi iddiaları üzerine, Galatasaray'ın 1 milyon dolarının incelenmesini kararlaştırdı

Abone ol

TFF yönetimi yarın savcılıktan konuyla ilgili olarak bilgi ve belgeleri isteyecek. Etik Kurul elindeki 26 klasör belge ile birlikte bu iddiaları da inceleyecek.

Türk futbolu temizleniyor.. Emniyetin başlattığı şike soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 31 isim tutuklanarak cezaevine gönderilirken olayın sportif bölümünü de Etik Kurul inceliyor.. 3 büyüğün ismi bu soruşturmada yer alırken son olarak Galatasaray Kulübü gündeme geldi. Bülent Tulun'un 15 Haziran 2007'de Adnan Polat'a hitaben yazdığı mektupta akıbetini sorduğu 1.5 milyon doların 2006'daki Denizli-Fenerbahçe maçında ev sahibine prim olarak gönderildiği iddiaları sonunda Federasyonu da harekete geçirdi.

4 KARŞILAŞMAYLA İLGİLİ İDDİA VAR

Futbol Federasyonu 2005-06 sezonunda oynanan ve Galatasaray tarafından teşvik primi gönderildiği iddialarının olduğu Denizlispor-Fenerbahçe maçı ile birlikte, aynı sezon oynanan K.Erciyes-G.Saray, G.Birliği-G.Saray ve F.Bahçe-Konya maçları ile ilgili olarak da ortaya çıkan iddialar ve Cumhuriyet Savcılığı'nın Bülent Tulun ve Adnan Polat'la ilgili olarak başlattığı soruşturmaları dikkate alarak, Galatasaray'ın da Etik Kurul'a sevk edilmesine karar verdi. Buna göre savcılıktan pazartesi günü belge ve bilgi istenerek kurula sunulacak.

DENİZLİSPOR'A TEŞVİK Mİ GİTTİ?

Futbol Federasyonu, Bülent Tulun'un Polat'a gönderdiği mektupta bahsedilen 1.5 milyon doların Denizlispor'a teşvik primi olarak gönderilip gönderilmediği konusunu araştıracak. Savcılıktan istenen belge ve bilgiler geldikten sonra konu Etik Kurul'un gündemine girecek. Denizli-Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak geçmişte medyada çıkan tüm haberler ve yönetici iddiaları da ihbar olarak kabul edilecek. Futbol Federasyonu bu iddialarla ilgili belge ve dökümanları topladıktan sonra halen şike dosyasını inceleyen kurula sevk edecek.

CEZA GELMESİ ÇOK ZOR GÖRÜNÜYOR

Etik Kurul'un yaptırım yetkisi olmadığı için kurul dosyaları inceleyip genel bir görüş ortaya çıkaracak. Daha sonra Futbol Federasyonu inceleme yapacak ve eğer gerek duyarsa konuyu PFDK'ya sevk edecek. Burada devreye zaman aşımı süreleri ile ilgili talimatlar girecek. UEFA kriterlerine uyum sürecinde 2008'de çıkarılan talimat geriye doğru 20 yıllık bir zaman aşımı süresi tanıyor. Ancak bu konu hukukçular arasında tartışma konusu oldu. Bir kısım hukukçular teşvik tesbit edilse bile Galatasaray'a ceza gelmez derken, bazıları da aksini söylüyor. Alper Mert