BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a pusu kuran hain ele geçti

Kastamonu'da seçim otobüsünün olduğu konvoya kurulan pusunun sorumlusu yakalandı.

Abone ol

Kastamonu'da Başbakan Erdoğan'ın seçim otobüsünün olduğu konvoya düzenlenen pusunun sorumlusu olan PKK'lı yakalandı.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi yakınlarında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Kastamonu'da Başbakan Erdoğan'ın seçim otobüsüne yapılan saldırının emrini verdiği iddia edilen bir militan yaralı olarak yakalandı.

PKK'nın Karadeniz'e geçiş güzergahı olarak kullandığı kritik noktalardan biri olan Tokat'ın Reşadiye ile Başçiftlik İlçesi arasında güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çatışma çıktı. Altı kişi oldukları öne sürülen grupla güvenlik güçleri arasında yaklaşık 3 saat süren çatışmada bir kişi yaralı olarak yakalanırken diğerleri gecenin karanlığı ve arazinin sarp yapısından yararlanarak kaçtı.

KONVOY SALDIRISININ KİLİT İSMİ

Yaralı oyarak yakalanan PKK'lı Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olası linç girişimine karşı hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. PKK'lının Salih Reş kod adlı 1971 Viranşehir doğumlu Mehmet Kurt olduğu tesbit edildi.

Kastamonu'da 4 mayıs 2011'de Başbakan Erdoğan'ın seçim otobüsünün bulunduğu konvoya düzenlenen ve bir polisin yaşamını yitirdiği saldırının lideri olduğu öne sürülen Kurt'un Sivas'ta bir uzman çavuşun öldürüldüğü saldırıya katıldığı da iddia edildi.