BIST 10.171
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Danıştay kararına tepkiler büyüyor

Danıştay'ın YÖK'ün katsayı farkını kaldıran kararına Diyarbakır'dan tepki geldi. İmam Hatip Liseli öğrenciler Danıştay'ı protesto etti.

Abone ol

Danıştay'ın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasına tepkiler devam ediyor. Mağdur olduklarını belirten Diyarbakırlı imam hatip liseleri öğrencileri kararı protesto etti.

Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasına öğrenciler Diyarbakır'da tepki gösterdi. Yenişehir ilçesi Ofis Semti'nde bir araya gelen çoğu kız öğrenci 300 kişi kararı protesto etti.

"KARAR DÜZELTİLSİN" DEDİLER

Şehitlik ve İstasyon semtinde bulunan Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Diyarbakır İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kararı protesto eden pankartlarla Ofis semtinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına açıklamaya yapan Dicle Fırat Barış ve Diyalog Grubu'ndan Muhittin Batmanlı, Danıştay'ın aldığı kararın hukukun güvenilirliğine gölge düşürdüğünü söyledi.

Kararın eğitimde ayrımcılığa, insanları sınıflara ayırmaya ve öğrenciler arasında huzursuzluğa neden olacağını anlatan Batmanlı, Türkiye'de oluşan huzur ve barış ortamının bozulmaması adına kararın ivedilikle düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

"KATSAYI BİZİ TEĞET GEÇMEDİ"

Öğrencilere tanınan haklardan meslek lisesi öğrencilerinin mahrum bırakılamayacağını kaydeden Batmanlı, şunları söyledi: "İstanbul Barosu şikayetiyle Danıştay'ın verdiği bu karar adil değildir. Meslek liselerine reva görülen bu zulme artık son verilmelidir."

Öğrenciler, 'Organize işler bunlar', 'Katsayı bizi teğet geçmedi', 'Önce rütbeni bilecen sonra katsayıyı çözecen', 'Bu karar mantık hatası', 'Siz takmazsanız hukuku yasayı, biz de takmayız karar-ı Danıştayı', 'Yoksa başka Tayyipler çıkar diye mi korkuyorsunuz', 'Hayrından umutsuzum getirme bari şerrini' yazılı pankartlar taşıdı. Öğrenciler, 'Katsayı kalkacak eşitlik gelecek' şeklinde slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.