BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

DAlema İsraile köpürdü

D'Alema, İsrail'i, Gazze Şeridi'ndeki askeri harekatıyla aşırıya kaçmakla suçladı

Abone ol

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema, İsrail'i, Gazze Şeridi'ndeki askeri harekatıyla aşırıya kaçmakla suçladı ve Lübnan'ın geleceği konusunda endişeli olduğunu bildirdi.

D'Alema, parlamentoda yaptığı konuşmada, Washington'u da Irak siyaseti konusunda eleştirerek, buradaki çatışmanın bölgesel riskleri va Batı karşıtlığını artırdığını ifade etti. İsrail'in güvenlik konusuna olağan askeri bakışı, insanları hedef alması, misillemeleri ve Filistinlilerin yaşam şartlarını zorlaştıran kısıtlamalarının insan hayatına mal olmakla kalmayıp, nefretin ve güvensizliğin artmasına neden olduğunu belirten D'Alema, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının aşırıya kaçtığını ifade etti.

D'Alema, İsrail'in Lübnan'da verdiği karşılığın bu ülkenin birliğini yıkabileceğini ve bunun İsrail'in kendi güvenliği açısından büyük risk olacağını kaydetti. İtalya'nın Lübnan'a konuşlandırılacak uluslararası birlikte yer alabileceğini bildiren D'Alema, İtalya'nın askerlerini gerekli görüldüğü takdirde Gazze'ye gönderebileceğini söyledi.

D'Alema, İsrail'in Suriye ve İran'ın Hizbullah saldırılarına dolaylı yoldan dahil olduğu yolundaki suçlamalarını doğrulamanın zor olduğunu bildirdi. D'Alema, Suriye ve İran'ı, bu anlaşmazlığın sona erdirilmesi çabalarında yer almaya çağırdı.