BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL

Daha kaliteli döner nasıl yapılır?

Sonunda bu da oldu. Daha kaliteli döner yapmak ve kalifiye dönerciler yetiştirmek için Almanya'da örgütlendiler.

Abone ol

Almanya'da döner kalitesini artırmak ve dönerciliği sektör olarak meslek haline getirmek amacıyla Döner Kalitesini Geliştirme Derneği (Qualitäts-Döner Hamburg) kuruldu.

Hamburg Ticaret Odası ve Hamburg İş Ajansı'nın (BA) desteğiyle kurulan derneğin tanıtım toplantısına döner imalatçılarından Çelik Döner'in sahibi ve aynı zamanda dernek başkanı olan Ertan Çelik, yönetim kurulu üyeleri ve
 Hamburg İş Ajansı Genel Müdürü Hans-Martin Rump konuşmacı olarak katıldı.

"KALİFİYE DÖNERCİLER YETİŞSİN"

Çelik, derneğin kurulmasındaki asıl amacın dönerin kalitesini artırmak olduğunu belirterek, ''Kaliteli dönerin yanı sıra bu alanda kaliteli eleman çalışmamaktadır. Amacımız dönerciliğin bir sektör haline gelmesi. Dönerci olmak isteyen elemanların da belirli bir meslek eğitiminden geçmeleri gerekir. Hamburg Ticaret Odası ve Hamburg İş Ajansı'nın da desteğiyle kalifiye dönerciler yetiştirmeyi düşünüyoruz'' dedi.

"DÖNERCİLER ÖRGÜTLENMELİ"

Döner sektörünün ve Türk dönerciliğinin basında olumsuz yansıtıldığını ve bu imajı düzeltmeyi hedeflediklerini de ifade eden Çelik, ''Basında döner ve dönercilik sektörü bazı skandallarla olumsuz hale getirilmiştir. Bunu önlemenin yolu dönercilerin örgütlenmesinden geçer. Hamburg'da bunu başardık ümit ediyorum çok kısa zamanda bu örgütlülüğü Almanya genelinde de başarırız'' şeklinde konuştu.

BERLİN DÖNERDE İSTANBUL'U GEÇTİ

Çelik, Almanya'da dönerciliğin en önemli sektörlerden biri haline geldiğini kaydederek, ''Döner branşı çok sayıda elemana iş istihdamı yaratarak, ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Döner gastronomisi bugün Berlin'de İstanbul'dan daha fazladır. Almanya çapında 15 bin civarında döner gastronomisi, 400 civarında da döner üreticisi bulunmaktadır.

Hamburg'da toplam 400 döner büfesi ve restoran bulunduğu, bu sektörde çoğu Türk olmak üzere 2 bin 500 kişinin çalıştığı, Almanya'da sadece başkent Berlin'de döner işletmelerinin ve çalışanlarının sayısının daha fazla olduğu bildirildi.

Bremen'li mizah yazarı Osman Engin'in de esprili yorumlarıyla renk kattığı toplantıda, Grup Mozaik de saz dinletisinde bulundu. Davetlilere daha sonra döner ikram edildi.