BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.510,74
HABER /  GÜNCEL

Bu kadın 5 bin TL kazandırıyor

Cesedi bavul içinde bulunmuştu. Kocaeli bu cinayetle sarsılmıştı. İşte yerel bir gazete olaya el attı.

Abone ol

Kocaeli'de bir yerel gazete, geçen yıl kasımda denizde bavul içinde başı, el ve ayakları kesilmiş bulunan kadının kimliğini bildirene 5 bin TL ödül vereceğini duyurdu.

Bizim Kocaeli Gazetesi, ''Bu kadının kimliğini bildirene 5 bin TL ödül veriyoruz'' başlığıyla sürmanşet verdiği haberle, Körfez ilçesi Hereke sahilinde cesedi parçalanmış bulunan hamile kadının kimliğinin belirlenmesi için girişimde bulundu.

Gazetenin haberinde şöyle denildi:

''Hereke Şirinyalı mevkisinde, 25 Kasım 2008 tarihinde sahile vurmuş bir bavulda başı, elleri ve ayakları kesilmiş bulunan, aradan geçen 11 ayda kimliği dahi tespit edilemeyen 20 yaşlarındaki kadını tanıyıp da cinayetin aydınlatılmasına yardımcı olana Bizim Kocaeli Gazetesi olarak 5 bin TL ödül veriyoruz.

Cinayetin aydınlatılması için Kocaeli polisinin yaptığı bütün çalışmalar kimliğin tespit edilememesi nedeniyle sonuçsuz kaldı. Polis, hunharca öldürülen genç kadının kimliğinin tespit edilmesi halinde cinayeti çok kolay çözebilecek. Genç kadının kimliğini ya da cinayetin aydınlatılmasına yardımcı olacak bilgileri aşağıdaki adreslere bildirebilirsiniz.

Adres: Şahabettin Bilgisu Caddesi Koruma İş Hanı. Kat: 3 İzmit/Kocaeli, e-mail: ihbarhatti@bizimkocaeli.com.tr''

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Hereke sahilindeki bavulda başı, kol ve bacakları olmayan kadın cesedi bulunmuştu. Kocaeli Asri Mezarlığı morgunda yapılan otopside, kadının 4 aylık hamile olduğu belirlenmişti.

Daha sonra Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisi dalgıçlarının bavulun bulunduğu yerin yakınında yaptığı aramalarda, cesede ait el, baş ve ayaklar bulunmuştu. Bacakları bulabilmek için yapılan çalışmalar ise sonuçsuz kalmıştı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kimliğini belirlemek amacıyla bilgisayarda görüntü işleme programı photoshop kullanarak kadının fotoğraflarını oluşturmuş ve basına dağıtmıştı.