BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  GÜNCEL

Çankayanın sokak tabelaları değişiyor

Vatandaşa hangi cadde ve sokaktan sorumlu olduğunu bir türlü anlatamayan belediye ilginç bir yöntem buldu.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Çankaya Belediyesi vatandaşa hangi cadde ve sokaktan sorumlu olduğunu anlatmak için yeni bir formül buldu. Belediye sorumluluğunda olan sokak ve caddelere belediyenin amblemini koyacak.

Uygulama sayesinde vatandaşlar kendi sokağından hangi belediyenin sorumlu olduğunu öğrenmiş olacaklar. Ayrıca herhangi bir talep ve şikâyet olduğunda hangi belediyeye başvurackalarını bilecekler. Karar en kısa sürede uygulamaya geçecek ve Çankaya belediyesinin sorumlu olduğu bütün sokakların tabelaları değişecek.

KARIŞIKLIKLAR ÖNLENECEK
Belediyeden yapılan açıklamada bu kararın alınmasının nedeni olarak şöyle denildi:
"Vatandaşların büyük çoğunluğu Çankaya’da bulunan bütün cadde ve sokakları Çankaya Belediyesi’nin sorumluluğunda sanıyor. Bu nedenle her sorunu Çankaya Belediyesi’ne bildiriyor. Tabelaya amblem koyma uygulamasıyla bu tür karışıklıklar en aza indirilecek ve vatandaşlar hangi sokaktan kimin sorumlu olduğunu bilerek doğru mercilere başvurabilecek."

DAHA ÖNCE DE BOYANMIŞTI
Çankaya Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Eryılmaz döneminde de bu konu sornu olmuş, Eryılmaz belediyenin sorumlulluğundaki sokakların kaldırımlarını yeşil-beyaz renklere boyamıştı. Uygulama kent estetiğini bozduğu için sert eleştirilere neden olmuştu.