BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dağlıcaya YAYIN YASAĞI

8 askerin yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmadan 'gizlilik' kararı çıktı...

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Hakkari Dağlıca'daki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen ve birliklerine dahil olduktan sonra tutuklanan 8 askerin yargılamasına bugün başlandı. Bugün görülen ilk duruşmadan çıkan karar 'gizlilik' oldu... Yani; duruşmalar basına açık olacak ama, “devlet sırrının açıklanmasını önlemek için” yayın yasağı” sürecek.

AİLELERE DE AMBARGO
Dava süresince de, askerlerin aileleri duruşmaya alınmayacak; basın mensupları ise alınabilecek ancak, duruşmadaki ifade ve diğer konuşmalar yayınlanamayacak; sadece basın mensuplarının izlenimleri yayınlanabilecek.

ADLİYE ETRAFINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Van Askeri Mahkemesi çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, askeri mahkemenin bulunduğu Ordu Caddesi'nin bir bölümünü, güvenlik bandıyla çevreleyerek, araç ve yaya trafiğine kapattı.

Sanıklar, Asayiş Kolordu Komutanlığı cezaevinden 3 zırhlı araçla, Ordu Caddesi'ndeki askeri mahkemeye getirildi.

Van Askeri Mahkemesi’nde saat 09.50’de başlayan duruşmada, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Uzman Çavuş Halis Çağan, erler Ramazan Yüce, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul, Fuat Başoda ve Mehmet Şenkul ile avukatları hazır bulundu.

Hala askeri cezaevinde bulunan 8 asker, askeri savcılığın hazırladığı iddianame kapsamındaki suçlardan yargılanıyor.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti duruşmayı saat 14.00'a erteledi.