BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca'da operasyon TSK flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca bölgesinde PKK'ya ait mevzilere hava operasyonu düzenlediğini duyurdu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzilerinin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında bulunan 'Yurt İçi Önemli Olaylar' bölümünde yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa'da ise 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak', 'Terör Maksatlı Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Yapmak' suçundan 22 kişi gözaltına alındı. Genelkurmay tarafından yapılan açıklamadaki bilgiler, şöyle:

* Erzurum / Şenkaya’da yapılan operasyonda; Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet tabanca, iki adet el bombası, 150 adet tabanca fişeği ile yakalanmıştır.

* Siirt / Pervari’de, iki adet Mauser piyade tüfeği, 105 adet 7,92 mm çapında Mauser fişeği, çok sayıda muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirilmiştir.

* Elazığ / Karakoçan’da, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir.

* Şanlıurfa’da, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Terör Maksatlı Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Yapmak" suçundan 22 işbirlikçi gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalar neticesinde: bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet 7,65 mm tabanca, üç adet av tüfeği, 35 adet hafif silah ele geçirilmiştir.

* Tunceli / Pülümür’de yapılan operasyonda, beton mevzii içerisinde; beş kilogram amonyum nitrat, 300 gram patlayıcı madde, 2,5 litre benzin, iki adet reflektör ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir.

* Hakkari / Dağlıca, bölgesinde tespit edilen Bölücü Terör Örgütüne ait barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edilmiştir.