BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  EKONOMİ

Türk Telekom'dan 3 milyarlık hamle

Türk Telekom, Avea'nın ödenmiş sermayesi arttırma kararı aldı. Karara göre, sermaye nakit yüzde 37 artırılacak. Elde edilecek kaynak ise 4G frekans lisans bedelleri için kullanılacak.

Abone ol

Türk Telekom Avea'nın 8.2 milyar TL olan ödenmiş sermayesinin 11.2 milyar TL'ye çıkarılacağını ve sermaye artışından elde edilecek fonun 4G frekans lisans bedellerinin karşılanması için kullanılacağını açıkladı.

Türk Telekom'dan KAP'a yapılan açıklamada, sermaye artırımının Türk Telekom tarafından nakit olarak yapılacağı ve ödemenin iki yıl içinde tamamlanacağı belirtildi. Avea, BTK tarafından yapılan IMT hizmet ve altyapılarına ilişkin yetkilendirme ihalesinde toplam 954.68 milyon euro bedelle 5 frekans paketinin sahibi olmuştu.

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, söz konusu ödeme için mevcut nakitlerinin yanı sıra, tahvil ya da kredi gibi başka fırsatları da kullanabileceklerini söylemişti.

KAP açıklamasında, "Sermaye artırımından elde edilen fon Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu tarafından 26 Ağustos 2015 tarihinde yapılan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi neticesinde elde edilen frekans lisans bedellerinin karşılanması için kullanılacaktır" denildi.