BIST 10.170
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.398,00
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca'da çatışma! 3 şehit!

Dağlıca bölgesinde PKK ile çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Yüksekova ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı.

Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Yaralı askerler, helikopterlerle hastaneye kaldırılırken, çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi.

14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40'ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.
Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekâtına devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YARALI ASKERLERİN SAĞLIK DURUMU CİDDİ

3 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 6 askerden 2'si, ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Helikopterle Van'a getirilen yaralı askerler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alındı.

Yaralıların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, çatışmada yaralanan diğer yaralıların da Hakkari'deki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

HAKKARİ'DE HAVA HAREKETLİLİĞİ

Edinilen bilgiye göre, teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan ve 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında kalkan helikopterler Dağlıca bölgesine sevk edildi.

Savaş uçaklarının ise ayrı koldan operasyona katıldığı belirtildi. Helikopterlerin ve savaş uçaklarının ayrı noktalardan PKK’lıları kıskaca aldığı öğrenildi.