BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.421,89
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Daft Punk İstanbula geliyor

Elektronik dans müziği grubu Daft Punk, 23 Haziran'da İstanbul'a konuk oluyor.

Abone ol

Elektronik dans müziği grubu Daft Punk, 23 Haziran'da İstanbul'a konuk oluyor. Konser saat 20.00'de Kuruçeşme Arena'da gerçekleşecek.

Fransız Guy Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter'den oluşan Daft Punk hem albüm satışları hem de kritiklere göre tüm zamanların en başarılı elektronik müzik ortaklıklarından biri olarak kabul ediliyor.

Müzik kariyerlerine indie-rock topluluğu Darlin ile başlayan ikilinin ekipmanlarına drum machine ve synthesizerları dahil etmesiyle Daft Punk'ın temelleri atıldı.

Videoları ile de hafızalara kazınan 'Da Funk' ve 'Around The World' single'larıyla klasik mertebesine erişen ilk albümleri "Homework" techno, house, acid house ve electro türlerinin yenilikçi bir senteziydi.

2001'de yayınlanan synth-pop ağırlıklı 'Discovery' İngiltere albüm listelerinde 2 numaraya ulaştı. 70 ve 80'lerden alınan sample'ların yoğun olarak kullanıldığı albüm 'One Mor Time', 'Harder, Better, Faster, Stronger' gibi parçalarla grubun mevcut hayran kitlesini daha da genişletti.

Prodüktörlüğünü yaptıkları ve 2003 senesinde yayınlanan uzun metrajlı animasyon 'Interstella 5555:The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem' ikilinin görsel sanatlarda da prestijli bir isme sahip olmalarını sağladı.

Film ile aynı zamanda yayınlanan remiks toplaması 'Daft Club'dan 2 sene sonra son albümleri 'Human After All' geldi.

Geçtiğimiz sene 'Musique Vol. 1 1993-2005' isimli bir antoloji CD/DVD yayınlayan Daft Punk'ın yönetmenliğini yaptığı ilk film olan 'Daft Punk's Electroma'nın prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapıldı.

Tüm eleştirmenlerden övgüler alan 'Daft Punk's Electroma' bu sene 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde de gösterilecek.