BIST 10.177
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.440,88
HABER /  POLİTİKA

AK Partili Fatsanın seçim iddiası

AK Partili Fatsa genel seçimler için iddialı konuştu: Erdoğan Çanakaya çıksada AK Parti tek başına iktidar

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu milletvekili Eyüp Fatsa, ''Başbakanımız cumhurbaşkanı olsa da olmasa da AK Parti yine tek başına iktidara gelecektir'' dedi.

Fatsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 4 Kasımda yapılacak seçimde yine tek başına iktidara geleceğini iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının AK Parti'nin yeniden iktidar olmasını engellemeyeceğini kaydeden Fatsa, ''Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Erdoğan, aday olur mu bilmiyorum. Ancak, Başbakanımız cumhurbaşkanı olsa da olmasa da AK Parti yine tek başına iktidara gelecektir'' dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI

Cumhurbaşkanlığı konusunda yaşanan tartışmalara anlam veremediğini, Türkiye'nin 83 yıllık Cumhuriyet gelenekleri olduğunu ifade eden Fatsa, şu ana kadar 10 Cumhurbaşkanı seçildiğini, 11'incisinin seçilmesinde de herhangi bir sıkıntının olacağını zannetmediğini vurguladı.

Anayasa'da cumhurbaşkanının vasıflarının yazıldığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da buna uygun davranacağını belirten Fatsa, insanların yüzde yüz desteğini bulmanın mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Fatsa, şunları kaydetti: ''Bu ülkede Boğaz Köprüsü yapılırken bile insanların yarısı karşı çıktı. Cumhurbaşkanını kim seçecek, milletvekilleri seçecek. Milletvekili kimdir? Millet adına oradadır. Dolayısıyla ben Türkiye'nin bir Cumhurbaşkanlığı sorunu yaşayacağı kanaatinde değilim.

Parlamento, cumhurbaşkanını seçecek ve büyük ihtimalle AK Parti'lilerden biri geçecek o makama. Eğer Sayın Başbakanımız aday olursa partimiz destek çıkar. Türkiye'nin iyiliği için kim gerekiyorsa o cumhurbaşkanı olsun. İlla da Başbakanımız cumhurbaşkanı olacak diye bir şey yok. Anma Başbakanımız adaylığını açıklarsa, grup olarak hiçbir sıkıntı olmaz'' diye konuştu.