BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.414,96
HABER /  POLİTİKA

Da Vinci’nin projesi gerçekleşecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Haliç projesinin resmi açılış töreninde konuştu. Haliç'e yapılacak yeni projeyi anlattı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Boğaz suyunu Haliç’e verme projesinin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16. yüzyılda İtalya’da yaşayan mimar ve sanatçı Leonardo Da Vinci’nin çizdiği Haliç Köprüsü’nün yapılacağını açıkladı.

Erdoğan şöyle konuştu:

Leonardo Da Vinci’nin geçmişte Haliçle ilgili bir köprü projesi var. Orası da yapıldığı anda, çok farklı bir köprü estetiği çok ilginç, Haliç’in bir yakasından diğer yakasına yürüyerek geçme imkanı bulacağız.

Başbakan ayrıca şu anda Haliç’te 48 çeşit balık yaşadığını yeni su sirkülasyonu ile bu sayınını daha da artacağını ifade etti.

İSTANBUL DÜNYANIN EN TEMİZ ŞEHİRLERİNDEN

İstanbul kirli havayla boğuşuyordu. Ona da doğalgazı getirerek çözüm bulduk. İstanbul tertemiz oldu. Çöp dağlarından da İstanbul'u kurtardık ve dünyanın en temiz şehirlerinden biri haline getirdik.

Evlerde su yoktu, Istranca Dağları'ndan tüneller açarak su getirdik ve İstanbul'un su sorununu da çözmüş olduk. Bunlar dev projeler..

TOPLAM MAALİYET 758 MİLYON DOLAR

Bugün açılışını yaptığımız bu projede, bu sistemle Haliç'e 260 bin metreküp su taşıyacağız.

Türkiye'de bu projenin şu anda bir başka örneği yok. Dünyada da sadece su yönlendirmesi şeklinde bazı çalışmalar var. Projenin maaliyeti 44 milyon lira, 95'ten itibaren başlayan bu projenin toplam maaliyeti ise 758 milyon doları buluyor. İstanbul'u dünya çağında bir marka şehiri yapmamızın değeri yok.

Bunlarla bitmiyor. Buralarda yapacağımız daha çok iş var. İstanbul'un zenginliklerine başka projelerle zenginlik katacağız.

haberici.20121021170727.jpg 

BÜYÜK DÜŞÜNMEYE MECBURUZ

İstanbul bir büyükşehir, maalesef öyle bir muhalefetle karşı karşıyayız ki "Büyükşehir nedir?" diye sorun tanımlayamazlar. Bir mesele yaşanarak olur, yaşanmadan olmaz. Onun için de bunların idaresinde olan büyükşehirlere bakın başarısızlık görürsünüz. Aslında bunlar bir dönemden fazla belediye alamazlar, ama ideoloji bazı yerlerde ne yazık ki onların orada kalmasına fırsat veriyor.

Büyükşehirle mülki sınırları belediye bütünlüğü içine alalım. Niye? "Bir imar bütünlüğü sağlayalım" diyoruz. Bu şekilde şehirleri güzelleştiremeyiz. Muhalefet ne diyor? "Siz federal bir yapıya geçmek istiyorsunuz" Ya Allah aşkına bizim derdimiz bu ülkeyi nasıl güzelleştirelim. Büyük düşünmeye mecburuz. Küçük düşünenlerle bu işi yapamayız.

MUHALEFET BU İŞİ YAPAMAZ

Yüzlerce kilometre ötedeki köye hizmet nasıl gidecek diyorlar? Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Bahçeli siz bu işi bilmezsiniz. Biz bu işi 4.5 yıl yaptık, damdan düşer gibi gelmedik buralara.. Eğer siz kendinize güvenemiyorsanız çıkın söyleyin, biz yaparız. Bugüne kadar hizmetin gitmediği yerlere biz hizmet götürdük. İstanbul'un Bağcılar'ı, Güngören'i.. Çizmeyle seçim konuşması yapardık. Oraları aldık, o günden bugüne oralar kalkındı ve bizim oralarda seçim kaybetmemiz mümkün değil.

Kılıçdaroğlu'na soruyorum: Muğla belediyesi ne demektir? Fethiye Muğla Belediyesi'ne bağlı mıdır değil midir? Bodrum, Datça? Korkarım ki bağlıdır der, halbuki değil, çünkü bilmez.. Fethiye il değil, merkez ilçe belediyesi. Bodrum Belediyesi neyse Bodrum ilçe belediyesi de odur. Ama Muğla'yı ne yapıyoruz. Büyükşehir yapıyoruz. O zaman Muğla gerçek belediye olacak.