BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,10
HABER /  GÜNCEL

D-Smart 4A Türksat uydu kanal ayarlama işlemleri

Türksat 4A uydusunun kanal frekansları değişti. D-Smart kutusu olan izleyicilerin yeni kanal frekanslarını ayarlamak için yapması gerekenler.

Abone ol

Türksat 4A'ya geçiş yapacak televizyon ve radyo yayınlarının frekansları değişti. En yeni ve güncel yeni frekans ayarlarını internethaber.com'dan öğrenebilirsiniz...

Geçtiğimiz gece yeniden güncellenen 4A yeni frekasn kanal listeleri vatandaşın kafasını karıştırdı. Peki yeni kanal frekans ayarları nasıl olacak, Türksat 4A uydusunda değişen kanallar nasıl ayarlanır?

Türksat 4A otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;
Frekans : 11844 MHz
Polarizasyon : Dikey – V – (Vertical)
Sembol oranı (Symbol Rate) : 2222 Ksymb FEC: 3/4
Frekans : 11747 MHz
Polarizasyon : Yatay -H – (Horizontal)
Sembol oranı (Symbol Rate) : 27500 Ksymb FEC: 5/6

D-Smart Kutu Kullanıcısı iseniz;

D-Smart uydu alıcınızı 1 numaralı MovieSmart Premium kanalına getirip 10 dakika kadar
bekleyiniz veya D-Smart uydu alıcınızı kapalı (stand-by) moduna getirip bir süre bekleyiniz veya D-Smart uydu alıcınızın fişini çıkartıp takınız.Hala sinyal alamıyorsanız,D-Smart kumandanızın MENÜ tuşu üzerinden AYARLAR - SİSTEM AYARLARI – SİNYAL AYARLARI menüsüne geliniz.D-Smart TP1’e geldiğinizde, kumandanızın “OK” tuşuna basarak sinyali almaya başlayabilirsiniz.Eğer sorununuz hala devam ediyorsa, alt sıralardaki TP seçeneklerini sırasıyla deneyebilirsiniz.

D-Smart Modül kullanıcısı iseniz:Modülünüzü, D-Smart uyumlu bir televizyonda kullanan 1. no.lu kanalında MovieSmart Premium kanalı bulunan CAM modül kullanıcısı üyelerimizin kanal güncellemesinin tamamlanması için 10 dakika boyunca bu kanalda beklemeleri yeterli olacaktır.
Diğer CAM modül kullanıcısı üyelerimizin uydu alıcısında veya TV’de “ağ arama” seçeneğinin açık olduğundan emin olarak “kanal taraması” yapmaları gerekmektedir. Kanal taraması yapılacak yeni frekans ve taşıyıcı bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz:

- 12072 V 27500 FEC:5/6 modülasyonu (DVB-S2 & 8PSK)
- 12245 H 27500 FEC:5/6modülasyonu (DVB-S2 & 8PSK)
- 12187 V 27500 FEC:5/6 modülasyonu (DVB-S & QPSK)

Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016'nın başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar, Türksat 4A'ya aktarıldı. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek.

Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS ile uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, kurumun internet sitesi "www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi" üzerindenulaşılabilecek.

Yeni kanallarla Türksat uyduları üzerindeki televizyon kanal sayısı 500'ün üzerine çıkacak. Diğer uydu alıcıları için ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 sembol oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 sembol oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek "şebeke taraması" yapılacak.

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uydularıyla) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor. Yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat, 42 derece yörüngesinde kullanıcılara daha fazla televizyon ve radyo kanalı izleme imkanı sunuyor.

Türksat 4a Frekans Listesi