BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  GÜNCEL

Çuvalcı Generel izini kaybettirdi!

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı Başkanı Orgeneral David Petraeus izini kaybettirdi

Abone ol

Türkiye önemli bir konuğu ağırlıyor...

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı Başkanı Orgeneral David Petraeus istanbul'a geldi.

CIA Başkanı'ı, ilk olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Petraeus'un bugün de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Erdoğan tarafından ayrı ayrı kabul edilmesi bekleniyor.

Programı hakkında ayrıntılar bilinmemesine karşın Türk medyası da Petraeus'un peşine düştü. 

ZİYARET SIR GİBİ SAKLANMIŞTI

Türk kamuoyunda "Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi" skandalının arkasıdaki isim olarak bilinen CIA Başkanı Orgeneral David Petriyus, ayrıntıları son ana kadar sır gibi saklanan bir ziyaret için Türkiye'de.Petraeus’un 4 gün önce özel ekibi ve koruma görevlileri İstanbul’a gelerek hazırlık yaptı.

6 aylık aranın ardından Amerikan hava kuvvetlerine ait askeri uçakla Türkiye'ye gelen Petraeus yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı.

Patraeus'un ajandasında Suriye ve terörle mücadele konuları olduğu öngörülüyor.

CIA Başkanı, ilk olarak mit müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Petraeus'un, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da biraraya gelmesi bekleniyor.

ZİYARETİN ZAMANLAMASI ÖNEMLİ

Zira bir yandan terörle mücadele diğer yandan Suriye ile ilişkiler konularında kritik bir süreçten geçen Türkiye'nin tutumu, Amerika Birleşik Devletleri'nin önem verdiği noktaların başında geliyor. Kritik ziyaretin, Davutoğlu'nun Suriyeli sığınmacılarla ilgili talepleri ve ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’nin tampon bölge kurmasına karşı çıkan açıklamalarının ardından gerçekleşmesi de dikkati çekti. Türkiye ile ABD arasında yapılan 'operasyonel mekanizma' toplantısından çıkan Suriye sınırına 'istihbarat kalkanı' oluşturulması kararının da görüşmelerde gündeme gelmesi bekleniyor.

Orgeneral David Petraeus, en son martta Türkiye’ye gelmiş ve Başbakan Erdoğan ile 1.5 saat görüşmüştü.