BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

MHP'li Vural'dan Bozdağ'a yanıt

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, MHP’nin dokunulmazlıklarla ilgili önerisine ilişkin sözlerine yanıt verdi

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, MHP’nin dokunulmazlıklarla ilgili önerisine ilişkin sözlerine, “Bekir Bozdağ’a hodri meydan diyorum. Bu sözünün altında kalma. MHP’nin anayasa değişiklik önerisi bunun önünü açıyorsa sende birazcık yürek varsa o zaman PKK terör örgütünün üyesi, terör örgütünü destekleyenlerle ilgili somut önerini, anayasa değişiklik önerini bu kapsamda getir eğer yürek varsa sende. Evirme çevirme getir, bu sözün altında kalırsan namertsin” yanıtını verdi.

-“ASKERLERİMİZ VE POLİSLERİMİZ HEDEF TAHTASI DEĞİLDİR”-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında terör ve dokunulmazlık konusuna değindi. Konuşmasına, “Başımız sağ olsun. 10 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur” diyerek diye başlayan Vural, “Geldiğimiz bu noktada ilçe merkezlerinde askerimiz, polisimiz PKK terör örgütünün saldırılarını bekler konuma düşürülmüştür” dedi. Vural, şöyle devam etti:

“Türkiye’de PKK terör örgütü ilçeyi basıyor, silahlar nereden çıkıyor? PKK terör örgütünün oluşturduğu bir olağanüstü hal uygulaması karşısında oradaki vatandaşlar bezdiriliyor. Güvenlik güçlerimiz maalesef hedef alınıyor. Bu terör örgütünün faaliyetlerini ve saldırılarını engellemek için elinizdeki hukuki imkânları kullanmayanlara sesleniyorum, devleti yönetenlere sesleniyorum, hükümete sesleniyorum, Milli Güvenlik Kurulu’na sesleniyorum, askerlerimiz ve polislerimiz hedef tahtası değildir. PKK’yı ininde bulmanız ve ininde vurmanız ve etkisiz hale dönüştürmeniz için size kanunların verdiği ve TBMM’nin verdiği imkânları kullanmalısınız, kullanmıyorsanız PKK terör örgütünün bu noktaya gelmesini engellenmesi konusunda adım atmıyorsunuz demektir.

Kamu düzeninin ciddi bir şekilde bozulması halinde olağanüstü hal ilan edilebilir hükmü Anayasa’da varken şimdi soruyorum size bu olup bitenler şiddet değil midir, kamu düzenini bozmuyor mu? O zaman elinizdeki bu imkânları niye kullanmıyorsunuz?

Bu konuda MGK son toplantıda ne değerlendirmesi yaptınız? Niye kullanmıyorsunuz bu imkânı? Orada gelecekler muhtemelen halkın evinin içerisine zorla sakladıkları silahları, bombaları bulacaklar, çıkartacaklar, polisimize, askerimize sıkacaklar ben de soruyorum, neden bu evleri aramıyorsunuz? Neden silahları, bombaları çıkartmıyorsunuz? Niye PKK terör örgütünün orada yaşayan halkı kullanmasına müsaade ediyorsunuz?”

PKK terör örgütünün yol kontrolü yaptığına işaret eden Vural, “Aramayı onlar yapıyor. Adeta olağanüstü halle ilgili uygulama PKK tarafından uygulanıyor hale geliniyor” dedi. Vural, şöyle dedi:

“Elimizde bir başka imkân daha var. PKK terör örgütünü bertaraf etmek amacıyla TBMM’ye müracaat ettiniz ey AKP Hükümeti, ey Recep Tayyip Erdoğan, size bu yetkiyi verdik. PKK terör örgütü halen Irak’ın kuzeyinde yönetiliyor, güvenli bölgesinde besleniyor, semirtiliyor. Barzani orayı besliyor. Neden bu PKK terör örgütünün güvenli bölgesini yerle bir etmiyorsunuz? Neden oradan sızmaları engellemek için tampon bölge uygulamıyorsunuz?

PKK’nın örgütünün temsilcilerinin hedef alındığı yöneticilerin hedef alındığı bir terörle mücadele konseptine ihtiyaç olduğu gayet açık ve nettir. Önleyeceksiniz beyefendiler, önleyeceksiniz, sizin göreviniz o. Önlemek için Barzani’nin ini varsa o ini de yok edeceksiniz.”

-“PARTİ MİSİNİZ, TERÖR ÖRGÜTÜ MÜSÜNÜZ?”-

Terör örgütünün uzantısı bir parti olamayacağına dikkat çeken Vural, “Parti misiniz, terör örgütü müsünüz? Onun için terör örgütünün uzantısı bir siyasi parti diyerek adeta terörün TBMM’de temsilci bulundurmasına göz yuman bir zihniyet de demokrasiyle bağdaşmıyor. Onun için adam gibi terörle mücadele etmek lazım. Savcılar ne yapar, Yargıtay ne yapar?

Mehmetler ölsün beyefendiler gitsin Oslo’da görüşsünler, beyefendiler gitsinler akil adamlar adı altında siyaset vampirliği yapsınlar” diye kaydetti.

Vural, iPad’inden Başbakan’ın açıklamalarını izleterek, “Böyle bir zihniyet gerçekten insanın tüylerini diken diken ediyor” dedi.

“SİYASET VAMPİRLİĞİ”

Başbakan’ın bir televizyon programında yaptığı açıklamalara işaret eden Vural, “Siz önce partinizdeki bu siyasal Kürtçüleri, bu siyasal Kürtçü sözcüleri önce susturun. Bir taraftan siyasal Kürtçülük yapılacak, etnik kimlik siyaseti yapılacak, etnik kimlik üzerine siyaset vampirliği yapılıp açılım pazarlanacak ve ondan sonra Sayın Başbakan bunu söyleyecek” dedi.

HÜKÜMETE SESLENDİ

Hükümete de seslenen Vural, “Türkiye’nin bir Suriye’ye Irak’a dönmesini istemiyorsak terörün demokrasimizi rehin almasına izin vermemiz gerekiyor. MHP olarak hükümetin PKK terör örgütünün bu saldırılarında karşı eline verilmiş bütün hukuki imkânları kullanmaya, PKK terör örgütünün meşruiyet alanı oluşturan siyasal Kürtçülük adına ortaya koyduğu ve onun uzantılarının ortaya koyduğu birtakım talepleri karşısında da öncelikle iktidar partisinin sözcülerinin bu sözcülükten vazgeçmesini temin etmeye de davet ediyorum” dedi.

CHP’yi de uyaran Vural, şöyle devam etti:

“Ana muhalefet partisini de uyarıyorum. Türkiye’de PKK terör örgütünü unutturup Türkiye’de bir Kürt meselesi vardır diyerek AKP’nin yaptığı teşhis yanlışlığına dönmek suretiyle ona bir siyasi meşruiyet alanı oluşturan bu girişimler karşısında uyarmayı bir görev biliyorum.”

“HALKALI BOMBACISI ÇIKMADI MI?”

“3. Yargı Paketini çıkardılar, PKK’ya yaramadı mı? Halkalı bombacısı çıkmadı mı? KCK’lılar çıkmadı mı?” ifadesini kullanan Vural, şöyle dedi:

Terörle böyle mücadele edilmez. Onun için MHP olarak terör örgütü üyesi gibi onun sözcüsü gibi PKK terör örgütünü dışlamayan, onlarla kucaklaşanlar, ona üye olanlarla ilgili milletin verdiği dokunulmazlığın sınırlandırılması gerektiğini düşünüyoruz ve bütün siyasi partilere de AKP ve CHP’ye ipe un sermek yerine dokunulmazlığı gelin bunlar hakkında sınırlandıralım, millet dokunsun. Milletin askerine, polisine, öğretmenine, vatandaşına dokunan, kurşun sıkanlara karşı milletin hukuku kullanarak dokunmasının önü açılsın. Kimse hukuktan kaçmasın.

PKK terör örgütünün hamiliğine soyunan bir siyasi partinin bu eylemlerinin millet tarafından sorgulanması gerektiğini bu vesileyle tekraren hatırlatmayı bir görev addediyorum.”

VEKİLLERE DOKUNULSUN

Bir basın mensubunun, “Dokunulmazlıklarda Başbakan’ın söylediklerinden özellikle fezlekelerden sonra işleme konulabileceği yönünde bir görüş çıktı, sizin öneriniz dışında böyle bir öneri olursa destek verir misiniz?” sorusuna Vural, şu yanıtı verdi

“Biz teklifimizi açıkladık. Millet dokunulmasını istiyor. Eğer milletin oyunu almışsanız AKP ve CHP’ye sesleniyorum o milletin oyunu kullanıyorsanız o milletin oyunu kullanarak bunlara dokunun diyorum, hukuk çerçevesinde dokunun, önünü açın. Niye hukuktan kaçırıyorsunuz, kimi koruyorsunuz, kimi kolluyorsunuz? Biz hukuk çerçevesinde dokunulmazlığın kaldırılması gerektiğine ilişkin teklifimizi yaptık ama henüz diğer siyasi partilerden net bir cevap alabilmiş değiliz. Bu somut öneriye destek vermelerini bekliyoruz. Kalkıp bir taraftan yargı paketiyle PKK’lıları, bombacıları, KCK’lıları çıkartacaksınız ondan sonra Türkiye’de bunları koruyanlarla ilgili dokunulmazlıkların devam etmesini isteyeceksiniz. O bakımdan MHP olarak bu iki partiyi de ipe un sermeden yargının önünü açın diyorum. PKK terör örgütüyle kucaklaşmayı, desteklemeyi, onun siyasi uzantısı gibi davranmayı onu koruyup kollamayı hukuk çerçevesinde sorgulayalım.”

AKİL ADAMLAR

“İstanbul’da akil adamlar grubu oluşturulmuş durumda. Bu yeni oluşum, ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, “Neyi yeni oluşum yani topçular, popçular toplanmadı mı? Başbakan Kürt açılımı konusunda topçuları, popçuları, gazetelerin yayın örgütlerini hepsini toplamadı mı? Neyi akil adam olacakmış. Eline silah almış polisimize askerimize kurşun sıkan Antep’te bombayı patlatanlarla hangi akıl var ki bunlarda akil adamlar diye bunları meşrulaştıracak birtakım adımlar atılıyor. Akil adamlar adı altında teröre karşı bir siyasal çözüm ve müzakereyi öngören bir anlayış PKK terör örgütüne siyasi hukuki meşruiyet tanımaktır. Federasyoncular var içinde, özerkçiler var içinde. Meseleyi başka yönlerden ele alıp Türkiye’nin federasyon olmasını, eyalet olmasını müzakere sürece başlamasını istemek suretiyle PKK terör örgütünü yeni bir can suyu vermek girişimlerine karşı dikkatli olunması gerekir. Cemil Çiçek teröre karşı milli mutabakat dedi başına gelmeyen kalmadı” dedi.

BOZDAĞ’A YANIT

“Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın MHP’nin önerisi tutuklu vekillerin de önünü açıyor eleştirisine ne diyorsunuz?” sorusuna da Vural, şu yanıtı verdi:

“Bunlar da siyasal Kürtçülüğün yeni sözcüleri. 3. Yargı Paketini de Halkalı bombacısını serbest bıraktıran paketi hazırlayan sen değil misin ey Bekir Bozdağ, KCK’lıları serbest bıraktıran sen değil misin ey Bekir Bozdağ. Terörün siyasi uzantılarıyla müzakere ederim diyen sen değil misin Bekir Bozdağ. BDP’lilerin Meclis’e girmesi konusunda YSK vetosunun aşılması gerektiğini söyleyen sen değil misin Bekir Bozdağ, ipe un serme. Evirme çevirme. MHP olarak terör örgütünü cesaretlendiren, terör örgütüne üye olan kim varsa dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyoruz. Önerini somut bir şekilde getir. MHP’ye dil uzatmaktan vazgeç. İnsan da biraz yüz olacak.

Terörle mücadele eden Engin Alan’ın çıkmasından niye rahatsızlık duyuyorsun.

Bekir Bozdağ’a hodri meydan diyorum. Bu sözünün altında kalma. MHP’nin anayasa değişiklik önerisi bunun önünü açıyorsa sende birazcık yürek varsa o zaman PKK terör örgütünün üyesi terör örgütünü destekleyenlerle ilgili somut önerini anayasa değişiklik önerini bu kapsamda getir eğer yürek varsa sende. Evirme çevirme getir, madem MHP’nin önerisi tutuksuz yargılanmanın önünü açıyormuş tutuklu yargılanmanın önünü açacak yüreğin varsa getir, bu sözün altında kalırsan namertsin. Açıkça söylüyorum. MHP’ye dil uzatmaktan vazgeç. Bizim önerimiz milletvekilimizin tutuksuz yargılanmasıdır, niye gocunuyorsun. PKK’yla mücadele eden Engin Alan’ı içeride tıkmayı vazife addediyorsun ama Halkalı bombacısının dışarı çıkması için yargı paketi hazırlıyorsun.

Bu öneri madem AKP ve Bekir Bozdağ’ı tatmin etmemiştir. O zaman hukuki olarak anayasa konusunda PKK terör örgütüyle üye olan destekleyenlerin dokunulmazlıklarının anayasa çerçevesinde kaldırılması için somut bir teklif yapmaları da artık bunların millete namus borcu olmuştur. Bekliyoruz, bu namus borcunu yerine getirecek mi, getirmeyecek mi?

Bekir Bozdağ madem öyle tutuklu yargılanmayla ilgili önerisini getirsin. MHP olarak onu da değerlendiririz.”