BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  SAĞLIK

Çürük elmaları atmayıp bu şekilde değerlendirebilirsiniz

C vitamini deposu olan elmanın insan vücuduna birçok faydası olduğu bilinir. Ancak elmanın tazesinden ziyade çürüğünden de faydalanabilirsiniz.

Abone ol

Yemekten önce veya sonra yenildiğinde hazmı artırmaya fayda sağlayan elmanın bağırsaktaki bakterileri temizlemesiyle de bilinmektedir.

Kalp sağlığı için oldukça faydalı olan Elma, buzdolabında veya dışarı bekletip yenmediği zaman kararıp çürümeye yüz tutabilir. Böyle durumlarda elmaları sakın atmayın.

Yenmeyen, çürümeye yüz tutmuş elmalar nasıl değerlendirilir?
- Elmalı kurabiye veya pasta yaparak yenmeyen elmaları tüketebilirsiniz. Bu sayede elmalar çürümekten kurtulmuş olabilir ve yeniden yenme fırsatı kazanabilir.
- Elmalı turta yapabilirsiniz. Elmalı turta hazırlanışında elmanın kıvamı hafif yumuşak olması gerektiği için uzun süre beklemiş elma en ideal malzeme olabilir.


- Elmalı hoşaf yapabilirsiniz. Elmalı hoşafın içine elma taneciklerini küçük küçük kesip koymanız yeterli olacaktır.
- Elmalı yüz maskesi yapabilirsiniz. Her güne düzenli olarak elmayı ezip içerisine zeytinyağı ve Hint yağı koyarak yüzünüze gece maskesi yapabilirsiniz.


- Elma sirkesi yapabilirsiniz. Elma sirkesi, evde her gün kullanılan bir malzeme olduğundan çokça sirke yaparak yeniden elma sirkesi satın almak yerine tasarruf etmiş olabilirsiniz.