BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Zapsu: Eşime soracağım!

Kadınlarla erkeklerin bir arada namaz kıldığı cemaat arasında bulunan Beyza Zapsu, Başbakan'ın danışmanı Cüneyt Zapsu'nun eşi. Cüneyt Zapsu konuyla ilgili konuştu.

Abone ol

Takvim gazetesi'nde önceki gün yer alan Bulgurlu Mahallesi'ndeki Subaşı Camisi'nde kadınlarla erkeklerin bir arada namaz kıldığı cemaat arasında ilginç isimler çıktı. Cemaatte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd Zapsu'nun eşi Beyza Zapsu'nun olduğu anlaşıldı. Zapsu'nun camide namaz kılarken çekilen fotoğrafında tarikatın lideri olduğu öne sürülen Ahmet Kures'in hemen yanında durması dikkat çekiyor.

Cüneyd Zapsu konuyla ilgili şunları söyledi: "Yurtdışından yeni geldim. Gazeteden haberim oldu. Bildiğim, hanımların başları açık olarak ibadet etmelerinin doğru olmadığıdır. Eşimle konuyu görüşeceğim. Eşimin başörtüsü ile ibadet ettiğine şahidim."

Başı açık kadınların da yer aldığı kadınlı erkekli saf tutulan namaz, cemaatin yanı sıra ilahiyatçıların da tartışmasına neden oldu. Cemaatten kimilerinin kadınlarla münakaşa ettikleri ve camiye gelmediği, 500'ü bulan cami cemaatinin şimdi 100 kişiye kadar düştüğü iddia edildi.

CEMAAT TEPKİLİ

Grubun Kabe'de de kadınların erkeklerle bir arada namaz kıldıklarını belirterek yaptıklarını savunduğu ileri sürülürken, cemaat ve mahalle sakinleri tepkili. Mahalle muhtarı Mehmet Gülbahçe, grubun yaklaşık 5 yıl önce çoğunluğu erkek olarak camiye geldiklerini, daha sonra kadınların gruba eklendiğini belirtti. 50 yıldır Subaşı Camisi'ne geldiğini söyleyen 70 yaşındaki mahalle sakini Nevzat Tolak, "Camilere kadınlar tabii ki gelir. Ancak onların namaz kılma yerleri ayrıdır" diye konuştu. Arif Eren (69) ise "Cuma namazı ve cenaze namazları dinimizde kadınlara farz değil" dedi. İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, doğru ibadet konusunda grubu ikna yoluna giderek sorunun çözüleceğine inandığını söyledi. Çağrıcı, yapılan ibadetin dinen geçersiz olduğunu belirtti.

Haber: Yalçın BEL, Yıldız ATEŞ
Kaynak: www.sabah.com.tr