BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sosyete Tarikatı'nın ünlü isimleri

Kadınlı erkekli, başı açık cuma namazı görüntüleri bir anda ortalığı karıştırdı. Tarikatta sadece Serdar Ortaç'ın eski sevgilisi Banu Öztürk değil, birçok ünlü var.

Abone ol

Subaşı Camii'nde kadın erkek yan yana, kadınların başları açık cuma namazı kılan Sosyete Tarikatı'na karşı, Diyanet ve İstanbul İl Müftülüğü çaresiz kaldı.

'Uzun zamandan beri onları vazgeçiremedik'

ALLAH'ın evine gelenin kovulamayacağını söyleyen İstanbul Müftüsü, Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, "Onları uzun süre vazgeçirmeye, ikna etmeye çalıştık. Bu iş için uzman vaizleri gönderip, eğitmeye çalıştık" dedi.

'Bu iş fitneye giriyor fitneden vazgeçsinler'

MÜFTÜ, bu gibi hareketlere fitne dendiğini ileri sürdü. Çağrıcı, grubun fitneden, karışıklık yaratmaktan vazgeçmesini istedi. Kadın erkek birlikte namazın ve başı açık namazın caiz olmadığını söyledi.

'Sosyete Tarikatı marjinal bir oluşum'

SOSYETE Tarikatı'nın marjinal bir oluşum olduğuna dikkat çeken Müftü, "Türkiye'de taban bulmaları mümkün değildir. Onların vicdanlarına sesleniyorum: Lütfen güzel dinimizi böyle örselemesinler" dedi.

Grubun içinde şok bir isim: Beyza Zapsu...

Bu arada olay namaz görüntüsünde çarpıcı isimler de var. Bunlardan biri Başbakan Erdoğan'ın danışmanı, işadamı Cüneyd Zapsu'nun eşi Beyza Zapsu... Beyza Hanım'ın cuma namazlarını organize ettiği de konuşuluyor...

Serdar Ortaç'ın eski sevgilisi de 'Sosyete Tarikatı'nın cuma namazında...

SOSYETE Tarikatı'nın TAKVİM'de yayınlanan namaz fotoğrafındaki ünlülerin kimlikleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Onlardan biri, cüretkar fotoğrafları sık sık magazin basınında boy gösteren manken Banu Öztürk. Tarikatla birlikte 5 vakit namaza başlayan Öztürk, "İnsanlar hac sırasında kadın erkek yan yana ibadet yapıyorsa, bizim yaptığımızın ne sakıncası var?" diyor.

***

Diyanet biçare

Başı-göbeği açık şekilde namaz kılan tarikat üyeleri, Diyanet'i zora soktu İslam'a göre kimseyi camiden çıkartamayan yetkililer, vaaz ile çözüme gitti.

Ünlü isimler ortaya çıkıyor

TAKVİM'in haberi Türkiye'nin gündemini sarstı. Okuyucular gazetemizi telefon yağmuruna tutarken, sanattan iş dünyasına, siyasetten mahalle aralarına kadar her kesimden, her statüden ilginç kimlikler sosyete cemaatinin bir parçası çıktı. Birçok ünlü ismin adı bu tuhaf tarikat ile anılırken, fotoğraf karelerine yansıyan simaların kimlikleri bir bir ortaya çıktıkça işin inanılmazlığı, bir kez daha herkesi şaşkına çevirdi.

Sorun, 2 yıldır sürüyor!

Türkiye, Subaşı Camisi'ni ve sosyete cemaatini konuşuyordu ve konunun en yetkili isimleri yılardır çözümsüz bir karmaşının içindeydi. Yaklaşık 2 yıldır göbeği, başı açık, kadınlı-erkekli yan yana namaz kılan tarikatın Diyanet İşleri'ni de hayli sıkıntıya soktuğu görüldü. Camiye gelen insanın, İslam dini kurallarına göre asla kovulamayacağını belirten İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, konuyla ilgili bir hayli rahatsız olduklarını dile getirdi.

'Bunun adı fitne'
Gazetemizde dün yayımlanan resimleri görünce tüylerinin ürperdiğini belirken Prof. Çağrıcı, "Peygamberimizden bu yana, ibadet dünyamızda böyle bir görüntü, böyle bir fotoğraf yok. Eski kitaplara göre bu gibi durumlara 'fitne' denir. Fitne, karışıklık, kargaşa anlamındadır. Bu bakımdan, Subaşı Camii'nde bu şekilde namaz kılan insanlarımıza sesleniyorum, lütfen böyle bir fitneye, karışıklığa izin vermesinler. İslam kurallarına uysunlar, doğru ibadet etsinler" dedi.

'Namazları geçersizdir'

Kadınların başı ve göbeği açık halde, erkeklerle yan yana namaz kılmasını onaylamayan Müftü Çağrıcı, bu tip namazların geçerli olamayacağını da savundu. Garip tarikat ile mücadele etmek için her hafta farklı bir imamı görevlendirdiklerini belirten Prof. Çağrıcı, şöyle dedi: "Özel gönderilen hocalar, bu cemaati ikna etmek için çaba gösteriyor. Bundan sonra da bu uygulamamız devam edecek. Kendileri, 2 yıl boyunca doğru yola davet edilmişlerdir, bu davetimiz bundan sonra da sürecektir."

Kaynak: