BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Ülsever'i şaşırtan haber

Cüneyt Ülsever’in “Hacı” adlı romanının dizi film olacağı yolundaki söylentiler asılsız çıktı. Ülsever böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

Abone ol

Kadir İnanır, Tarık Akan ve Sibel Can’ın adının geçtiği dizi projesinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen romanın yazarı Cüneyt Ülsever, basında çıkan haberi de eleştirerek, “Haberi yazan kişi roman hakkında bilgi sahibi bile değil. Hacı’nın Erbakan’a benzediği yazılmış; halbuki Hacı, romanda Erbakan’ı sevmiyor. Bu yazılanları okuyunca, Hacı benim kafamda, mezarında bir kez daha öldü.” diyor. Yazılanlardan kendisinin de haberdar olmadığını söyleyen Ülsever, olayın iç yüzünü şöyle açıklıyor: “Şerif Gören geldi ve ‘Hacı’ romanını film yapmak istediğini söyledi. Daha sonra da Gören’in yardımcısı aradı ve ‘Bu proje dizi olsa ne dersin?’ diye sordu. Ben de, ‘Diziden filmden anlamam, bir şey diyemem, görüşüp konuşalım’ dedim. Bunun dışında bu olayla ilgili hiçbir bilgim yok. Hürriyet gazetesinden beni aradılar, onlara da söyledim. Kısacası tüm bunlar benim bilgim dışında olan şeyler. Ben de sorup öğreneceğim.”

Dizide, Hacı Hayrullah Gesili karakterini canlandıracağı yazılan Kadir İnanır da tüm yazılanların asılsız ve yalan olduğunu söyledi. Kendisine böyle bir teklif yapılmadığını ve bu konuda görüşme yapmadığını belirten ünlü aktör, “Benim böyle birşeyden haberim bile yok.” diye konuştu.

Cüneyt Ülsever’in yazdığı ‘Hacı’da ne anlatılıyor?

Tüm Kayseri’nin “Hacı” diye tanıdığı Hayrullah Gesili’ye gece yarısı telefonla, kardeşinin bir çifte cinayetin sanığı olarak tutuklandığı bildirilir. Olay üzerine Ankara’ya doğru arabayla yol alan Hacı, geçmişine doğru bir yolculuğa da başlamış olur. “Yeşil sermaye”, “28 Şubat”, “siyâsi cinayet” gibi kavramlar etrafında dönen roman, olmuş gibi gözüken olayların hikayesini anlatıyor.

Haber: Yusuf Bülbül
Kaynak: www.zaman.com.tr