BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cunda'da kulakların pası silinecek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, adeta kültür ve sanatın başkenti olma yolunda kararlılıkla yürüyor.

Abone ol

Turizm sezonunun başlamasıyla, ilçe genelinde kültür ve sanat etkinliklerinin arttığı gözlenirken, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilçedeki bu organizasyonların bir bölümünü de Alibey (Cunda) Adası’na kaydırma kararı aldı.

Bu kapsamda, otantik yapısı ve tarihi dokusuyla Ayvalık’ın ülke geneliyle, yurt dışında gülümseyen yüzü olarak bilinen Cunda Adası’nda ilk kez belediye öncülüğünde 15–16–17 Temmuz tarihleri arasında, ‘Cunda Müzik Şenliği’ adıyla bir organizasyonun yapılacağı kaydedildi.

Cunda’nın Ayvalık tutkunu olan yerli ve yabancı turistler için çok özel bir yer olarak kabul edilmesi nedeniyle, Ayvalık Belediyesi’nin adaya bir armağanı olarak nitelendirilen Cunda Müzik Günleri’nin seçilen müzisyenlerin kalitesi ve anlayışıyla Cunda’nın otantik ruhuna uygun olacağı vurgulandı.

Ana Gıda ve Uno Pizza’nın sponsorluğunda gerçekleşecek olan ‘1. Cunda Müzik Günleri’ etkinliği kapsamında, Türk Halk Müziğinin kaliteli sesi Melda Duygulu geliştirdiği farklı saunduyla, Genç Klarnet Virtüözü Serkan Çağrı, Türkiye’nin ilk ve tek caz vokal masterli caz şarkıcısı Ece Göksu ve İmer Demirer sahne alacakları öğrenildi. Koordinatörlüğünü Ayşe Öktener’in üstlendiği, Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde organize edilen etkinlikler, Cunda Adası Pazaryeri meydanında 15 Temmuz Perşembe günü saat 21.30’da başlayacak ve üç gün sürecek olan “Cunda Müzik Günleri” etkinliklerine çok sayıda sanatseverin katılmasının beklenildiği belirtiliyor.

“AYVALIK’I KÜLTÜR VE SANAT’TA ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

Ayvalık’ı turizm ve kültürel anlamda hak ettiği noktaya getirebilmek için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Amacımız, yaşayan tarih ve yaşanılabilir bir kent haline getirmeye çabaladığımız ilçemizi, zeytin ve zeytinyağının başkenti olma özelliği gibi, kültür ve sanat alanında da zirveye taşıyabilmektir. Sanata ve sanatçıya saygı temelinde yükselen dünya görüşümüzle, kaliteli müzisyenleri ziyaretçilerimiz ve halkımızda buluşturmanın gayretindeyiz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana kültür ve sanat alanında birçok başarılı organizasyonlara imza atmayı başardık. Cunda adamız gerek tarihi, gerekse kendine has dokusu ve mutfağıyla ilçemizin ülke genelinde cazibe merkezi olma yolunda ki haklı gururumuzdur. Bu nedenle de, ilçe genelinde yapmış olduğumuz kültür ve sanat etkinliklerini bundan böyle bu şirin adamızda da yerli-yabancı ziyaretçilerimizle, ada halkımızla paylaşmaya çalışacağız”
diye konuştu.