BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri polisinden Çay Kaşığı operasyonu

Kayseri'de, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen 'Çay Kaşığı' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Sakat kalınca hırsızları eğittiği iddia edilen 56 yaşındaki A.P., kameraları görünce basın mensuplarına saldırdı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro ekipleri tarafından, çay kaşığı ve tornavida kullanılarak gerçekleştirilen hırsızlık olayları ile ilgili çalışma yapıldı. Bu çerçevede Ziya Gökalp, Yenidoğan, Yavuzlar ve Yeni Mahalle bölgelerinde 'Vatansız' olarak adlandırılan aşiret üyelerine ait 18 ayrı ev tespit edildi.

Hırsızlık Büro ekiplerinin 2 ay boyunca takip ettiği aşiret üyelerinin evlerine Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı ile baskınlar yapıldı. Gün ağarırken 150 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 18 ayrı adreste arama yapılırken, 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda, diz üstü bilgisayarlar ile altınlar ele geçirildi. Çalıntı malzemelere el konulurken, 15 kişi sorgulamaları yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Aşiret üyelerine çay kaşığı ve tornavida ile kapı açmayı öğrettiği tespit edilen 56 yaşındaki hırsızlıktan sabıkalı A.P., polis otosundan indirildiği sırada karşısında kameraları görünce basın mensuplarına saldırdı. Elindeki poşeti fırlatan A.P., hırsını alamayıp gazetecileri kovalamak isteyince yürümek için kullandığı kafesle birlikte yere düştü. Polislerin yardımıyla yerden kalkan A.P., diğer aşiret üyeleriyle birlikte polis merkezinde sorguya alındı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın
sürdürüldüğünü bildirdi.