BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet'in önünde Aczmendi gerilimi!

Cumhuriyet gazetesinin önüne ellerinde pankartla gelen 3 kişi ile daha sonra gazetenin sayfalarını yakarak protestoda bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Fransa’da saldırı düzenlenen Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin bir kısmını yayınlayan Cumhuriyet gazetesi önünde bir grup eylem yapmak istedi. Gazetenin önünde bayrak açan 3 kişi ile daha sonra gazetenin sayfalarını yakarak protestoda bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Aczmendi tarikatından olduğu iddia edilen grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısının 4 sayfasını yayınlamasına tepki gösterdi. Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasının yakınlarına gelen bir grup, "Hüzünlenme Ya Resullah, Bu Ümmet Seninle" yazılı pankart taşıdı, tekbir ve kelime-i şahadet getirdi. Grup, "Cumhuriyet gazetesi hesap verecek", "Burası Türkiye , Fransa değil" şeklinde slogan atarken, bazı grup üyeleri de oturma eylemi yaptı. Gazete önünde gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakıldığını öğrenen grup, eylemini sonlandırdı.

Bu arada, Cumhuriyet gazetesinin bulunduğu İstiklal Sokak'ın tamamı araç ve yaya girişine kapatılırken, sokağın iki girişine de Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı ( TOMA ) konuşlandırıldı.

Öte yandan, sokağın yaya geçişine kapatılmasından önce gazetenin önüne ellerinde pankartla gelen 3 kişi ile daha sonra gazetenin sayfalarını yakarak protestoda bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

aczmendi_8219.jpg

aczmendi_5331.jpg