BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Cizre diken üstünde! Olaylar neden çıkıyor?

Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman Cizre'ye giderek son yaşanan olayları değerlendirdi. Yayman Cizre'nin pilot bölge olduğunu vurguladı.

Abone ol

Cizre'de sular durulmuyor. Dün yaşanan olaylar sonucu 12 yaşında bir çocuk vurularak öldürüldü. Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, Cizre'de yaşananlara çözüm sürecini provoke etmek isteyen gizli güçlerin neden olduğunu yazdı. Yayman, şayet önlem alınmazsa durumun daha da kötüye gideceğini vurguladı.

Cizre'ye giderek olayları yerinde takip eden Hüseyin Yayman, Cizre'nin özel seçilmiş bir yer olduğunu yani pilot bölge olduğunu söyledi. Gördüklerini şu şekilde anlattı:

CİZRE DİKEN ÜSTÜNDE

Son günlerde Cizre’de ilginç olaylar yaşanıyor. Olayları yerinde görmek üzere Cizre’ye gitmeye karar verirken aklımda farklı düşünceler vardı. Yaşananları anlamaya çalışırken bir ölüm daha oldu. Hemen söyleyeyim Cizre diken üstünde. Şehirde doksanlı yıllar benzeri bir gerilim var. Birkez daha  olayların Ankara’dan göründüğü gibi olmadığını yaşayarak gördüm.

Bu yazıyı Cizre Baro Başkanı Nurşirevan Elçi’nin odasında yazıyorum. Aslında bugün tarafların görüşlerini aktaracaktım. Ancak ölümün yaşandığı yerde söz bitiyor. Cizre’ye gelmeden önce olayların arkasında karanlık ellerin olduğunu düşünüyordum. Burada yaşananları görünce bu kanaatim daha da netleşti.

Gördüğüm kadarıyla Cizre özel olarak seçilmiş bir yer. Maraş gibi, Çorum gibi pilot bölge tayin edilmiş. Süreci proveke etmek isteyen gizli bir güç peşpeşe zaman ayarlı eylemler yapıyor. Korkarım ki tedbir alınmazsa olaylar devam edecek.

EYLEMLER DURSUN ÇAĞRISINA KURŞUNLU CEVAP

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle de dün Cizre’deydi. Dicle, Abdullah Öcalan’ın özel olarak Cizre için hazırladığı mesajı okudu. Öcalan’ın kesin bir dille sokak eylemlerinin son bulmasını istediği gün on iki yaşında bir çocuk daha hayatını kaybetti. Hükümetin, Öcalan’ın, HDP’nin, DTK’nın, HÜDAPAR’ın ve pek çok kanaat önderinin serinkanlı olunması çağrısına rağmen olaylar bir türlü durmuyor. Bu durum dahi başlıbaşına yeni bir momente işaret ediyor.

Umudun yükseldiği anda gerçekleşen eylem akıllara karanlık odak şühelerini getiriyor. Eylemler bitsin, çatışmalar dursun, gerilim düşsün, hendekler kapatılsın çağrısının yapıldığı gün bu çağrıya ölümle karşılık verildi. Bu durum aparçık bir meydan okumaya işaret ediyor.


CİZRE'DEKİ SON OLAY : 1 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ HDP ORAYA GİTTİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yola barikat kurarak polise ses bombası, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldıran gruba müdahale edildi. Çıkan olaylarda 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

Yafes Mahallesi'ndeki yeni çevre yolu köprüsü yakınlarında bir araya gelen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri yola barikat kurdu. Bölgeye gelen güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına göstericiler taş, havai fişek, ses bombası ve molotofkokeyli ile karşılık verdi.

Çıkan olaylarda yaralanan 12 yaşındaki Nihat Kazanhan kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kentte geçtiğimiz hafta yaşanan çatışmalarda 14 yaşındaki Ümit Kurt adlı bir çocuk daha kalbine isabet eden kurşun nedeniyle yaşamını yitirmişti.

cizrede-bir-çocuk-daha-öldürüldü.jpg
EMNİYET'TEN İDDİALARA YANIT

Şırnak Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında, Cizre ilçesinde hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın polis kurşunuyla vurulduğuna dair yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. (HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)