BIST 10.672
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.434,63
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingi

Türkiye tarihinin en büyük katılımlı mitingi, Manisa'da gerçekleşti. Yaşadığı sorunlara bir türlü çözüm bulamayan çiftçi, sonunda meydanları doldurdu.

Abone ol

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman'ın organize ettiği mitinge, yaklaşık 60 bin kişi katıldı. Laleli Meydanı'na sabahın erken saatlerinde akın eden çiftçiler, seslerini Ankara'ya duyurmak için, tek yürek, tek bayrak altında haykırdılar, "Bittik, Tükendik, Yok oluyoruz.." Siyasilerin konuşmacı olarak alınmadığı mitingde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı (TZOB) Şemsi Bayraktar ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, konuşma yaptılar.

Laleli Meydanı'nı dolduran kalabalık, sık sık hükümet ve başbakan Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attı. Meydanı dolduran çiftçinin büyük alkışları arasında kürsüye gelen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, AKP Hükümeti'nin tutarsız politikaları yüzünden meydanları doldurduklarını belirterek, "Bu mitinge de siyaset gölgesi düşürmek isteyenler var. Biz bu göreve talip olurken, siyasetin dışında kalacağımızı, her siyasi partiye eşit mesafede olacağımızı ifade etmiştik. Ancak mevcut hükümetin politikaları, canımızı bezdirdi. Her şey ortada. Bize bazı destek sözü verdiler. Ancak hiç biri yeterli olmadı. Verilen mazot desteği bile, yapılan zamların ardından hiç bir anlam ifade etmedi. Geldiğimiz nokta. Çiftçinin bitiş noktasıdır. Ürünümüz hak ettiği değeri bir türlü bulamadı. Unutulmamalıdır ki, bu ülkede çiftçi aç kalırsa, millet te aç kalır. Ankara, bu kalabalığın sesini kulak ardı etmemelidir. Biz sorun değil, çözüm istiyoruz" dedi.

"MEYDANA İNMEK ZORUNDA KALDIK"

Mitingde söz alan Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, meydanda toplanan kalabalığın, ezilen çiftçinin ne kadar zor durumda olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Böyle bir kalabalığın, daha önce hiç bir meydanda bir araya gelmediğini de sözlerine ekleyen Sorman, "Uyguladıkları politikalarla, bizi meydanlara indirdiler. Çünkü başka çaremiz kalmadı. Bugüne kadar sıkıntılarımızın çözümü için çalmadık kapı kalmadı. Ama sonuç ortada. Tarihimizin en kötü dönemini yaşıyoruz. Çiftçimiz, ürününü tarlasından bile toplayamaz hale geldi. Çünkü mahsul para etmiyor. Alınan para, harcamaları bile karşılamıyor. Çiftçi borç batağına sürüklendi. Hükümet, sıkıntılarımıza duyarsız kalmamalı. Bu insanlar Manisa'ya, seslerini duyurmak için geldi. Yurdun dört bir yanından geldi. Çiftçinin içler acısı halini hala görmemezlikten gelmek, hükümete yarardan çok zarar verecektir" dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Yurdun dört bir yanından gelen çiftçiler, alana girmeden önce sıkı bir aramadan geçirildiler. Miting öncesinde de emniyet güçleri alanda geniş çaplı arama yaptılar. Miting alanında bir çok pankartın hedefi, hükümetin yanlış politikaları oldu. Açılan bazı pankartlar hakaret içerikli olunca, emniyet güçleri bu pankartları topladı. 60 bin kişi meydanda konuşmacıları dikkatle dinlerken; miting süresince hiç bir olayın yaşanmaması, dikkat çeken konular arasında yer aldı.

KAYNAK: MANİSAHABER