BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti'nin temayül yoklamalarını paylaşmak için Erdoğan'dan randevu talep ettiği iddiasını yalanladı. Kalın yarın başbakanlık takviminin belli olacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Merkezi'nin yeni genel başkanın belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarını paylaşmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep ettiği iddialarını yalanladı. Kalın Kalın'ın açıklamaları şöyle:

AK PARTİ'NİN İSTİŞARESİYLE ALINAN BİR KARAR

AK Parti'nin kendi istişare süreçleri ile alınan bir kararın hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da hizmetlerin müstesna bir yere sahip olduğunu ifade ettiler. Ben de bu vesile ile sayın Başbakanımıza teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Sayın Başbakanımız yarın Cumhurbaşkanımıza bir veda ziyaretinde bulunacaklar.

TAKVİM YARIN BELLİ OLACAK

Görev ne zaman teslim edilecek. Başbakanlık takvimi yarın belli olur. Bize ulaşan bir randevu ise söz konusu değil arkadaşlar, bilemiyorum bu nereden çıktı.

"DAHA BÜYÜK SALDIRININ ÖNLENMİŞ HALİDİR"

Gerek Türkiye topraklarında gerek Türkiye dışından gelen terör saldırıları konusunda zorlu bir dönemden geçiyoruz. Türkiye terör belası nereden gelirse gelsin bununla  mücadele etmeye sonuna kadar kararlıdır. Diyarbakır'da yaşanan elim hadiseyle ilgili birkaç noktanın da altını çizmek isterim. Bu daha büyük saldırının önlenmiş halidir. Kalabalık bir şehir merkezinde gerçekleşebilirdi. 

Biz terörle bu şekilde mücadele ederken hala birilerinin ses çıkaramaması da ayrıca ibretamiz bir tabloya işaret etmektedir. Eli kanlı, 600 bine yakın insanın ölümüne neden olan kanlı Esed rejimine laf edemeyenler kalkıp Türkiye devletini, genelkurmay başkanını, askerini suçlayabilmektedirler.

Türkiye'nin yabancı teröristlere göz yumduğunu söylemek öncelikle kendi ülkelerindeki teröristleri başka ülkelere gönderdiklerini de biz iyi biliyoruz. Bugüne kadar 3000'e yakın DEAŞ hedefi vurulmuştur. 

Beşiktaş'ı bu vesileyle tebrik ediyoruz. Tüm camiaya hayırlı uğurlu olsun. Fenerbahçe basketbol takımını da tebrik ediyoruz. 

PARİS VE BRÜKSEL ÖRNEĞİ

 Suriye'de atılması gereken adımlar konusunda ülkemizin dile getirdiği tezlerin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Milyonlarca mülteci hala ortada. Biz nasıl Paris ve Brüksel saldırılarda açık tavır sergilediysek onlar da açık ve net tavır sergilemeliler. 

Ülkemiz en az gelişmiş ülkeler toplantısına da ev sahipliği yapacaktır. Dünyanın garip gurebasına sahip çıkma tavrının en somut göstergelerinden bir tanesidir bu. Bu ülkelerin temel meseleleri de Antalya'da ele alınacak. 

SOYKIRIM İDDİALARI

24 Nisan meselesini biz atlatmıştık fakat Ermeni soykırımı iddiaları konuları gündeme getirilmeye devam ediyor. Almanya'da 2 Haziran'da bir oylama olacak. Biz henüz metni görmüş değiliz. Metin elimize geçtiğinde daha net bir değerlendirme yapma imkanımız olacak. 

Soykırım iddiası ciddi bir iddiadır. Türkiye başka hiçbir ülkenin atmadığı adımları attı. Ortak tarih komisyonu çağrısına yanıt gelmedi. Burada çok basit bir soru soruyoruz. Peki, siz neden korkuyorsunuz? Bu çağrımız hala geçerlidir.

Yaşanan hadiselerin inkar edilemez bir gerçek olduğu söyledik. Hukuki bir delil olmadan 1915 olaylarının katliam olarak ifade etmeye çalışmak hukukun üstünlüğü ilkesi ile de çelişir. 

HELİKOPTERİ PKK MI DÜŞÜRDÜ?

Genelkurmay Başkanlığımızın ilk açıklamasının ardından inceleme sürüyor. O görüntüler de dahil olmak üzere bütün süreç detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu soruştuma ile ilgili kapsamlı bir açıklama yapılacak Genelkurmay Başkanlığı tarafından. Açıklama yapıldıktan sonra onu esas almak sureti ile konuyu değerlendirmek isabetli olacaktır.