BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanını hapse atma formülü!

CHP'li Ahmet Ersin Erzincan'dan sert çıktı. Türkiye'de kimsenin güvencesi olmadığını söyleyen Ersin'in verdiği örnek çok çarpıcı.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ahmet Ersin, Türkiye'de kimsenin hiçbir güvencesi kalmadığını belirterek, ''Başbakan, hatta Cumhurbaşkanı'nı hapse atmak için sahibi belli olmayan bir ihbar mektubu, öğretilmiş, kurgulanmış bir gizli tanık ve kim olduğu belirsiz bir itirafçı yetiyor'' dedi.

Ersin, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile birlikte, Erzincan'daki parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

Burada yaptığı konuşmada, Osman Şanal'ın Erzincan Cumhuriyet başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili olarak yürüttüğü soruşturmanın usulsüz olduğunu ileri süren Ersin, Türkiye'de kimsenin hiç bir güvencesi olmadığını savundu.

''Başbakan, hatta Cumhurbaşkanı'nı hapse atmak için sahibi belli olmayan bir ihbar mektubu, öğretilmiş, kurgulanmış bir gizli tanık ve kim olduğu belirsiz bir itirafçı yetiyor'' diyen Ersin, Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in tutuklanmasıyla ilgili yaşananları tahlil edebilmek için avukat veya savcı olmanın gerekmediğini söyledi.

Ersin, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Senin de güvencen yok. İşte söylüyorum. Seninle ilgili yarın bir kişi (buraya silah gömmüştür, şöyle şöyle bir şeyler yapmıştır) diye bir ihbar mektubu verdiğinde, başka bir şey araştırmaya bile gerek duymadan, ki ihbar mektubunu kimin verdiğini de biliyorlar. O kişiyi gizli tanık da yapıyorlar. Kime anlatacaksın derdini'' diye cevap verdi.

Erzincan Milletvekili Tınastepe de Türkiye'nin, yargının üzerinde bir oyunun oynandığını ileri sürdü.