BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.432,87
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül'den bayrak tepkisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasını eksiklik olarak değerlendirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmamasının çok büyük noksanlık olduğunu belirterek, ''Hepimizin uğuruna yeri geldiğinde hep beraber can verdiğimiz bayraktır.

Dolayısıyla ben hiçbir Kürt vatandaşımın da bu bayrağa karşı herhangi bir tavır içinde olduğu kanaatinde değilim. Çok büyük bir yanlış ve aksaklık'' dedi. Gül, İran Büyükelçisi Alireza Bikdeli'yi kabulünden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

VİCDAN ÇERÇEVESİNDE İŞLER HALLOLACAK

Cumhurbaşkanı Gül, nevruz kutlamalarına ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Cumhuriyet tarihinin en önemli meselesinin Kürt konusu olduğunu daha önce de dile getirdiğini, bu konunun gündemden çıkmasının Türkiye'nin önünü açacağına daima inandığını söyledi. Gül, ''Bunun çözümü için de Türkiye'nin demokratik ve hukuk standartlarının yükseltilmesi, burada evrensel demokrasinin kriter alınması ve ayrıca bu topraklardaki bin yıllık beraberliğimizin doğurduğu vicdan çerçevesinde bütün bu işlerin hallolacağına inanmışımdır'' dedi.

Bir gün sağduyunun hakim olacağına, şiddetle bir yere varılamayacağının anlaşılacağına hep inandığını anlatan Gül, şunları kaydetti:

İNŞALLAH İYİ ŞEYLER OLMAYA DEVAM EDER

''Son gelişmeleri hep bu çerçeve içinde görüyorum. Biliyorsunuz daima Türkiye'de iyi şeylerin olacağına inanmışımdır. İyi adımları, iyi şeyleri hep desteklemişimdir. Ümit ederim ki bu süreç, zaman zaman zayıflama işaretleri gösteren kardeşliğimizin tekrar pekiştiği ve gerçekten Türkiye'de herkesin barış ve huzur içinde kendi ülkesinde yaşadığı, refahın hakim olduğu bir dönemin başlangıcına vesile olur. Türkiye'nin tabii milli birliği, bütünlüğü içerisinde her şey muhakkak ki gerçekleşecektir. Bunun zaten aksini düşünmek de mümkün olmaz. O bakımdan bu süreci bu çerçeve içinde görüyorum. İnşallah iyi şeyler olmaya devam eder ve sağduyu hep hakim olur, aklıselim hep hakim olur. Bütün acılardan hep ders çıkartılmış olur.''

BAYRAK OLMAMASI ŞÜPHESİZ Kİ ÇOK BÜYÜK NOKSANLIK

Alanda Türk bayrağı olmamasına ilişkin bir soruyu da Gül, ''Şüphesiz ki çok büyük noksanlık. Bu kadar insan hepsi Türkiye vatandaşı, herkes. Aslında Türk bayrağı ile bir sorunu olmaması gerekir. Hepimizin uğuruna yeri geldiğinde hep beraber can verdiğimiz bayraktır. Dolayısıyla ben hiçbir Kürt vatandaşımın da bu bayrağa karşı herhangi bir tavır içinde olduğu kanaatinde değilim. Tabii ki çok büyük bir yanlış ve aksaklık'' diye yanıtladı.

ÖCALAN'IN ÇAĞRISI İÇİN NE DEDİ?

Terör örgütü lideri Öcalan'ın açıklamalarının sorulması üzerine Gül, ''Onlara bir şey söylemeyeceğim. Söyleyeceğim şey bu çerçeve içerisinde'' cevabını verdi.