BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir anı lösemili çocuklara umut oldu

Twitter üzeniden 'Duygusal Telefon' kampanyası başlatan yazar Sedat Balun, lösemili çocuklara umut olacak.

Abone ol

İNTERNETHABER- "Canın Cennete!!!" adlı kitabın yazarı Sedat Balun, Lösemili çocuklara yardım için 'Duygusal Telefon:)' adlı bir kampanya başlattı.

Yeni nesil akıllı telefonların yanında 'Artık bir işe yaramaz' sanılan eski telefonunu gittigidiyor.com adlı alışveriş sitesi üzeniden açık arttırmaya çıkan Balun, açılış rakamı olarak ise 1 TL'yi uygun buldu.

Twitter üzerinden #DuygusalTelefon hashtag'iyle kampanyayı hayırseverlere ulaştıran Balun'un bu yardım kampanyasını başlatmasının ardında ise duygusal bir anısı yatıyor.

BU HİKAYE ONU HAREKETE GEÇİRDİ

Balun'un yolu çocuğu lösemi hastası bir anneyle kesişti. Takvim satarak geçimini sağlayan ve çocuğunun tedavisiyle ilgilenen anne Balum'a bir mesaj attı ve içinde bulunduğu durumu anlattı. 

Balun, acılı annenin mesajını okurken yıllar önce İnternethaber Medya Grup Başkanı Süleyman Özışık'ın anlattığı bir anısı aklına geldi.

Kayseri'den uçakla İstanbul'a dönen Süleyman Özışık, uçak yere yaklaştıkça gördüğü bir görüntüyü ve hissettiklerini Balum'a anlatmıştı.

"... Uçaktan aşağıya bakarken uzun bir çizgi üzerinde duran bir sinek gibi görünüyordu yer. Uçak yere yaklaştıkça çizgi gri renkli otoyala, üzerindeki sinek de lüks bir jeepe dönüştü. Lüks arabanın şöforü ise arabasının albesinin farkında bir şekilde hızla ve çevredekilerin güvenliğini umursamadan yoluna devam ediyordu. Tanrı da bizi böyle mi izliyordu? Biz de o zavallı jeep ve zavallı şöforü gibi mi görünüyoruz?..."

286406.jpg

İKİ ŞEYİM VAR

İşte yıllar sonra bu anıyı hatırlayan Balum, hiç düşünmeden harekete geçti ve daha sonra yapmak istediklerini şöyle anlattı:

"Param olmasa da, az da olsa para edecek iki şeyim olduğunu farkettim ve onları gerçekten ihtiyacı olan güzel insanlar için satmaya karar verdim.

Biri 5-6 senedir  kullandığım cep telefonum, diğeri ise 2003 model 1.2 motorlu küçük arabam.

Ve bakarsın bu fazladan parası olan diğer insanlara belki örnek olur dedim ve telefonumu satışa çıkardım. Arabamı da haftaya yardıma ihtiyacı olan çocuklara bağışlamak için satışa çıkarıyorum. 

ARABAM OLMASA DA OLUR

Dünyada o kadar çaresiz anne-çocuk varken, benim arabam olmasa da olur. Hem bu yolda 'yürümek' daha güzel sanırım. Zaten yetişecek başka hiç bir yerim yok şu yalan dünyada ölümden başka.

Sadece görmek, sadece üzülmek, sadece ağlamak yetmiyor yeryüzündeki acılara. Hepimiz istesek onlar için her şey yapabiliriz. Bazı acıları sonsuza kadar öldürebiliriz örneğin. Bu mümkün."

Sizlerde kampanyaya katılmak istiyorsanız Twitter üzerinden BU LİNKİ takip edebilirsiniz.