BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  DÜNYA

İsrail'in özrü ne anlama geliyor?

İsrail Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye'den özür diledi. Peki şimdi ne olacak?

Abone ol

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, İsrail 'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından izlenecek süreçle ilgili "Önümüzdeki hafta hemen konunun sonuca bağlanması için çalışmalara başlayacağız" dedi.

İsrail 'in, Gazze 'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin Türkiye'den özür dilemesi konusunda gelinen süreci değerlendiren Yigal Palmor, şunları söyledi:

"Dini Şabat tatili olması nedeniyle normalde tahmin edersiniz konuşamam ancak şu anda acil bir durum sözkonusu, o nedenle ajansınıza açıklama yapıyorum. Öncelikle bu konu Obama ziyareti sırasında çözüldü. Obama'ya İsrail olarak da Türkiye olarak da çok şey borçluyuz. Süreci o taşıdı. Başbakanların açıklamaları özür ve tazminatta anlaşılması sonrası sürecin bundan sonrasına diplomatlar dahil olarak önümüzdeki hafta hemen teknik çalışmalar yapılacak. İsrail'de bir haftalık dini tatil başlamasına rağmen süreç durmayacak, işleyecek. Henüz bizim diplomatlarımız mı Ankara'ya gider, yoksa başka bir yerde mi görüşülür Ankara ile görüşüp karar verilir. Görüşmeler sonrasında tazminat konusu sonuçlanacak."

İSRAİL'İN ÖZÜR METNİ YAYINLANDI (TIKLAYIN)

israil-ozrunun-tam-metni.jpg

Palmor, yeni elçilerin karşılıklı atanmasının ne zaman gerçekleşeceği yönündeki soruya karşılık ''Dediğim gibi teknik konular halledildikten sonra elçilerin atanması gündeme gelir. Her iki başbakan da bu konuda zaten mutabık kaldıklarını açıkladı. Şu an için henüz bir takvim yok" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANLIK'TAN TARİHİ ÖZÜR AÇIKLAMASI (TIKLAYIN)

Başbakanlık, İsrail'in Mavi Marmara özrü ardından açıklama yaptı. İşte Başbakanlık'ın tarihi açıklaması...(HABERİ OKU)

basbakanliktan-ozur-aciklamasi.20130323003904.jpg