BIST 9.994
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,65
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül'den barış çağrısı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban bayramı mesajında birlik vurgusu yaptı, Suriye'deki sorunun çözümü için çağrıda bulundu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül mesajında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Gül'ün bayram mesajı şu şekilde:

"Toplumsal hayatımıza ayrı bir güzellik ve zenginlik katan Kurban Bayramı'nı büyük bir özgüvenle karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayram'ın ülkemiz, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ülkemizin acıdan, kederden, sıkıntıdan uzak, huzur içinde bir Bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bayram'ın önemini hatırlattığı güzel değerlerin, birarada yaşama şuurumuzu güçlendiren hasletlerin, sadece Bayram günleriyle sınırlı kalmamasını, tüm toplumumuzu kuşatmasını diliyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Kurban Bayramı'nı kutluyorum.

BAYRAMLAR YARDIM ELİ UZATMA GÜNLERİDİR

Bayramlar, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının en canlı şekilde tezahür ettiği; toplumsal barışın ve huzurun pekiştiği; sorunlar bulunsa da yüzlerin güldüğü ve herkesin ortak duygularda birleştiği mübarek günlerdir. Bayramlar, kucaklaşma ve kenetlenme günleridir. İhtiyacı olanlara, yokluk içinde bulunanlara sahip çıkma, yardım eli uzatma günleridir. Vatandaşlarımızın bu şuurla, Bayram günlerini maneviyatına uygun şekilde değerlendireceğine gönülden inanıyorum.

MEMLEKETİMİZİ SEVMEMİZ VE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKMEKTEDİR

Bugün bir taraftan Bayram sevincini yaşarken, diğer taraftan da ülkemizin geldiği seviyeyle iftihar ediyoruz. Türkiye'nin kazanımları; ekonomik performansı; genç ve nitelikli nüfusu; siyasi, iktisadi ve beşeri alanda yükselen standartları sayesinde, parlak bir geleceğe doğru umut dolu yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Milletimizin mutlu ve huzurlu olması, refah içerisinde yaşaması, yarınlara güvenle bakabilmesi için elbirliğiyle çalışıyoruz. Ülkemizin kalkınması, zenginleşmesi, modernleşmesi ve demokrasimizin kökleşmesi için güçlü bir irade sergiliyoruz. Çevremizdeki ülkelerle kıyasladığımızda, hakikaten dünyanın en güzel, en huzurlu memleketlerinden birinde yaşıyoruz. Sorunlarla ve risklerle dolu bir coğrafyada Türkiye, adeta bir yıldız gibi parlamakta, yükselen bir güç ve bölgesel bir aktör olarak çevresine ilham vermektedir. Her şeyden önce bunun kıymetini bilmemiz, memleketimizi sevmemiz ve sahip çıkmamız gerekmektedir. Ülkemizdeki sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını korumamız gerekmektedir. Bu memleket, nerede yaşarsak yaşayalım, bütün renkleri ve çeşitlilikleriyle hepimizindir.

SURİYE'DE AKAN KANIN DURMASINI DİLİYORUM

Sorunlarımıza, kaygı ve vehimlere kapılarak değil; büyütmeden, konuşarak, tartışarak, birbirimizi anlayarak, dinleyerek, hep birlikte çözüm üreteceğiz. Sıkıntılarımızı birlik ve dayanışma içinde aşacağız. Tarih boyunca itinayla koruduğumuz birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, milletimizi hep güçlü kılacaktır. Milletimizin birliğini, dirliğini bozmak isteyenler hiçbir zaman amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerdir. Bu düşüncelerle, bütün vatandaşlarımın Bayramını ayrı ayrı tebrik ediyorum, çocuk ve gençlerimizin gözlerinden öpüyorum. Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için vatandaşlarıma trafikte daha dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını hatırlatıyorum. Kutsal Hac görevini yerine getiren vatandaşlarımızın ülkemize sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Bu mübarek günlerde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Kurban Bayramı vesilesiyle, insanlığın acılarının son bulmasını, özellikle komşumuz Suriye'de akan kanın durmasını diliyorum. Bu konuda, insanlığın ortak barışının korunmasında önemli sorumluluğu olan kuruluşlar başta olmak üzere tüm dünyayı, yaşananlara seyirci kalmak yerine, daha fazla gayret göstermeye çağırıyorum. Ve bu mübarek günlerin, bütün halkımıza, ülkemize, İslâm âlemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."