BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,85
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

Real Madrid, Almanya karnesiyle yüzleşiyor

Almanya'daki maçlarda kötü sonuçlar alan Real Madrid bu akşam Borussia Dortmund deplasmasına çıkıyor.

Abone ol

Real Madrid Almanya kabusundan uyanacak mı yoksa yenilgiler zincirine bir halka daha mı eklenecek?

İspanyol devinin Avrupa seferlerinde yenilgiye uğradığı duraklar Almanya'da yoğunlaşıyor.

Real Madrid'in lideri olduğu UEFA 2102 Şampiyonlar Ligi D Grubu, Avrupa'nın diğer üç şampiyonunu daha barındırıyor: Ajax, Borussia Dortmund ve Manchester City.

Real Madrid, grupta ilk iki maçını kazanan tek ekip olarak 6 puanla lider konumda.

Real Madrid'in hocası Jose Mourinho, Alman takımlarına karşı alınan yenilgi ya da beraberliklerin psikolojik bir etkiden kaynaklanmadığını; Almanların hırslı bir şekilde, iyi bir oyun çıkardıkları için kazandıklarını söyledi.

Portekizli hoca Şampiyonlar Ligi'ni İnter Milan ve Porto ile kazanmıştı; bir ihtimal bu akşamki maçı, Real'le de aynı kupayı omuzlama yolunda bir fırsat ve zorluk olarak görecek.

Dortmund'un durumu

Bu yolda Mourinho'nun şansı biraz da Dortmund'un son dönemde sergilediği performansla süslenebilir.

Alman şampiyon son altı maçtır sadece bir galibiyet alabildi ve Bundesliga'da lider Bayern Münih'in 12 puan gerisinde bulunuyor.

Bir ihtimal Dortmund için de çıkış şansını ifade eden maçı Dortmund'un Signal Iduna Park'ı dolduran 65.000 evsahibi izleyici ile Real'in 3 bin taraftarı izleyecek.

Dortmund, Real'in karşısına Cumartesi günkü son lig maçında, yine kendi sahasında 80 bin taraftarın önünde Schalke 04'e 2-1 yenildikten sonra çıkıyor.

Borussia Dortmund sahadan galip ayrılmak isteyecek zira Manchester City'nin Ajax deplasmanında elde edeceği sonuçtan bağımsız olarak, alacağı 3 puan, Almanya şampiyonunu grubun liderliğine yerleştirecek.

Real'in kabusu

3 puan, Real Madrid için Avrupa'da ilk 16 takım arasına girme şansının artışını değil sadece, Almanya deplasmanlarındaki başarısızlık zincirini bir kez daha kırdığını ifade edecek.

Real Madrid, Almanya'da toplam 23 maç yaptı; bunlardan 16'sı Madrid takımının yenilgisiyle sonuçlandı; altı maç berabere bitti.

Real Madrid'in Almanya'da yendiği tek bir takım var: Bayer Leverkusen. İspanyol devi 12 yıldır Almanya'da kazanamıyor.

UEFA sitesinin yaptığı araştırma, Almanya'daki ağır yenilgilerden birinin 1981'de geldiğini gösteriyor: Kaiserslautern 5 - 0 Real Madrid.

Real Madrid, ilk maçta aldığı 3-1'lik galibiyetin avantajını bu yenilgiyle kaybedip UEFA kupasına çeyrek finalde veda etti.

Beş gollü diğer bir yenilgi 1985-1986 sezonunda Borussia Mönchengladbach'dan geldi. UEFA Kupası üçüncü tur maçında Real Madrid bu beş gole 1 golle yanıt verebildi.

Real Madrid'in bu karamsar Almanya geçmişi mi ağır basacak, yoksa Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin son üç turnuvasındaki grup maçlarında sahip olduğu galibiyet serisi mi?

Yanıt bu akşam Türkiye saatiyle gece yarısına doğru belli oluyor.