BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cumhurbaşkanı Gül yerli akıllı telefonu inceledi!

Cumhurbaşkanı Gül'den ilk yerli akıllı cep Turkcell T40'a yakın ilgi gösterdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, himayesinde gerçekleştirilen 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'na katıldı.

İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Şura'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Turkcell standını da ziyaret etti.

Standta sergilenen Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu Turkcell T40'ı yakından inceleme fırsatı bulan Cumhurbaşkanı Gül, T40'ın özellikleri ve üretim süreciyle ilgili bilgileri Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe'den aldı.

Turkcell T40'ın 2013 içinde Türkiye'de üretimine de başlayacaklarını aktaran Çataltepe, Bakan Binali Yıldırım'a da ilk akıllı yerli telefonun geliştirilmesi konusunda verdiği destek için teşekkür etti.

gültelefon.jpg

T40 YA DA NAM-I DİĞER GEBZE  

Turkcell yerli akıllı cep telefonu için düğmeye bastığını ilk olarak şubat ayında Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde duyurmuştu. “Gebze” kod adı verilen akıllı telefon, 6 ay içerisinde tüm tasarım ve yazılım çalışmaları tamamlanarak üretim aşamasına geldi.

Turkcell'in Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji'de geliştirilen Turkcell T40; fark yaratan fonksiyonları ve tasarımıyla dikkat çekiyor. Üstün HD ses kalitesiyle aramalarda daha canlı ses, multimedya uygulamalarda daha keyifli ses deneyimi sunan Turkcell T40 keyifli anları etkileyici fotoğraf ve videolara dönüştüren gelişmiş kamera özelliklerine de sahip. Türk mühendisleri tarafından tamamen T40'a özel tasarlanan Turkcell arayüz ise kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

t_40_turkcell_001.png